Όσοι έχουν αποφασίσει να βγάλουν το κρέας από τη διατροφή τους έχουν τα μανιτάρια ως βασικό συστατικό της νέας διατροφής τους, αφού είναι μια πρωτεΐνη που χρειάζονται πολύ για να μην έχουν ελλείψεις στον οργανισμό τους. Το ίδιο ισχύει και για όσους νηστεύουν. Σας έχουμε 19 λαχταριστούς τρόπους για να τα μαγειρέψετε, είτε απέχετε και από τα γαλακτοκομικά, είτε τα καταναλώνετε. Γι’ αυτό δεν είναι όλες οι συνταγές μας vegan, αλλά μερικές είναι απλώς χορτοφαγικές.
Μανιτάρια πλευρώτους στο τηγάνι με ρετσίνα
Ένα ορεκτικό που ανοίγει μερακλίδικα τον δρόμο για τα κυρίως, με τον τρόπο των Σαλονικιών
Τάρτα με μανιτάρια, σπανάκι, κατσικίσιο τυρί και καπνιστό Μετσόβου
Η καπνιστή γεύση του μετσοβόνε δίνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα σε αυτή την τάρτα που είναι ιδανική και για μπουφέ.
Η τέλεια μανιταρόπιτα
Η πλούσια και πολύ γευστική γέμιση αυτής της μανιταρόπιτας θα σας ενθουσιάσει. Μπορείτε να την απολαύσετε ως ορεκτικό στο κυριακάτικο τραπέζι, αλλά και ως γεύμα τις καθημερινές, μαζί με μια σαλάτα.
Μανιταρόπιτα ρολό
Μια πολύ νόστιμη και αρωματική πίτα με πλούσια γεύση, που συνδυάζει αρμονικά τα ελληνικά τυριά.
Κις λορέν χωρίς γλουτένη με μανιτάρια και πράσο
Μια εξίσου λαχταριστή εναλλακτική, ψήνουμε και απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας κις λορέν με βάση από πολέντα, η οποία δεν περιέχει γλουτένη, μας δίνει νόστιμο αποτέλεσμα και δένει εξαιρετικά με τη γέμιση.
Μανιτάρια στρογγανόφ με ρύζι
Αυτό το χορτοφαγικό πιάτο εκτός από νόστιμο είναι και υγιεινό, αφού είναι χαμηλό σε θερμίδες, χαμηλό σε αλάτι και με χαμηλά λιπαρά.
Λαζάνια με ραγού μανιταριών
Τα μανιτάρια ήρθαν να αντικαταστήσουν το κρέας στο ραγού, δίνοντας μια ανατρεπτική vegan λύση!
Λιγκουίνι με μανιτάρια, σκόρδο και φασκόμηλο
Μια συνταγή του κορυφαίου σεφ Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι, που αγαπήθηκε πολύ από το ελληνικό κοινό. Oι γεύσεις του και οι συνταγές του παραμένουν ανεξίτηλες στην Ελλάδα, όπου έζησε τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής του.
Κριθαρότο με μανιτάρια
Τι γίνεται όταν «παντρέψεις» τη μανέστρα με την τεχνική του ριζότο; Ένα ζουμερό κριθαρότο που ενθουσιάζει με τη νοστιμιά και το άρωμα του.
Βελουτέ με κουνουπίδι και μανιτάρια τηγανιά
Μια ιδιαίτερη δυναμωτική βελουτέ σούπα με κουνουπίδι και πράσο για όλη την οικογένεια και για χορτοφάγους.
Φτιάχνουμε πεντανόστιμη μανιταρόσουπα
Αυτή η σούπα με ζωμό λαχανικών είναι και πεντανόστιμη και θρεπτική. Τη συνοδεύουμε με φέτες ψωμιού που τις έχουμε σοτάρει στο τηγάνι με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Νιόκι με μανιτάρια, βούτυρο και πάπρικα
Ο σεφ Γιώργος Δημητρακόπουλος ετοιμάζει νιόκι. Ένα νόστιμο πιάτο με αέρα Ιταλίας που μπορεί να σερβιριστεί στο καθημερινό τραπέζι, αλλά κι ως ορεκτικό σε ένα κυριακάτικο γεύμα.
Baby πατάτες με μανιτάρια στον φούρνο, αρωματισμένα με πορτοκάλι και δεντρολίβανο
Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης ετοιμάζει λαχταριστές baby πατάτες με άρωμα πορτοκαλιού και τις ψήνει στο φούρνο και στο γκριλ για να γίνουν τραγανές. Απλά νόστιμες!
Ριζότο με κάστανα και μανιτάρια
Ένα «γήινο» ριζότο με κάστανα όσο υπάρχουν ακόμα τα τελευταία στην αγορά, ιδανικό ακόμα και για τα κυριακάτικα τραπέζια.
Μανιτάρια γκιούλμπασι, με πέστο λιαστής ντομάτας και κεφαλοτύρι
Και όμως φτιάχνουμε vegetarian γκιούλμπασι και ετοιμάζουμε ένα από τα πιο νόστιμα χορτοφαγικά πιάτα.
Μανιταροπίλαφο με λεμόνι και φύλλα λουίζας
Η αξία αυτού του πιλαφιού είναι να το φάτε ζεστό, μόλις βγει από την κατσαρόλα.
Κεμπάπ μανιταριών με κόκκινη σάλτσα στο φούρνο
Ποιος είπε ότι και οι vegans δεν έχουν τα κεμπάπ τους;
Νηστίσιμος μουσακάς με μανιτάρια
Τα μανιτάρια δίνουν μια ξεχωριστή γεύση στο φαγητό και με άνεση υποκαθιστούν τον κιμά που είναι απαραίτητος στην πατροπαράδοτη συνταγή του μουσακά.
Ταλιατέλες με μανιτάρια σε φόρμα
Εντυπωσιακό σουφλέ ζυμαρικών με πλούσια σάλτσα που ταιριάζει στο κυριακάτικο τραπέζι.