Οι ζεστές καλοκαιρινές ημέρες και νύχτες μπορεί να απαιτούν ελαφριά και με έντονα μεσογειακό χαρακτήρα, πιάτα αυτό όμως δε σημαίνει ότι εύκολα λέμε όχι και σε πιο μερακλίδικους και πικάντικους κρεατομεζέδες. Σε εκείνους που απαιτούν μαεστρία αλλά όχι κόπο και που τόσο γενναιόδωρα και γευστικά, συνοδεύουν τις χαλαρές μπιροποσίες της παρέας. Μόνοι τους,  με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες ή ακόμα και δίπλα σε ορεκτικά που αγαπούν τις ζύμες, οι μεζέδες με κρεατοφιλικό χαρακτήρα μας οδηγούν στο να ξεδιψάμε συστηματικά στην αφρώδη δροσιά του ζύθου και να λέμε στην υγεία μας κάθε φορά που τσουγκρίζουε τα γεμάτα με μπύρα ποτήρια μας.

Το καλύτερο δε είναι ότι, αυτούς τους μεζέδες δε χρειάζεται να τους αναζητήσουμε έξω, σε κάποιο μεζεδοπωλείο που βρέχει τα πόδια μας στο κύμα ή που μας κάνει να παίρνουμε βαθιές ανάσες σε αρκετές δεκάδες μέτρα υψόμετρο. Μπορούμε το ίδιο εύκολα και δημιουργικά να τους μαγειρέψουμε στην κουζίνα του σπιτιού μας, (προσ)καλώντας τους φίλους μας να δοκιμάσουν τη μαγειρική μας μαεστρία. Πάντα φυσικά με παγωμένες μπίρες, που όπως και να το κάνουμε δε γίνεται να λείπουν από κάθε καλοκαιρινό τραπέζι που σέβεται, πάνω απ’ όλα, τη θέση και την αποστολή του.

Σηκώνουμε, λοιπόν μανίκια, ανοίγουμε ένα μπουκάλι μπίρας (για να μπαίνουμε σιγά-σιγά στο κλίμα) και αφήνουμε τις μεθυστικές μυρωδιές του κρέατος να γαργαλούν επίμονα τα ρουθούνια μας.

Πανσέτες ψητές με ψητές πατάτες
Ψήνουμε σπιτικές μαριναρισμένες πανσέτες και τις συνοδεύουμε με πατάτες γεμιστές με γιαούρτι και μυρωδικά. Ένας πικάντικος κρεατομεζές που «σηκώνει» παγωμένη μπίρα και καλή παρέα, ότι πρέπει για τις ζεστές ημέρες της θερινής ραστώνης.

Xοιρινά ribs με μαρινάδα western
Όλη η νοστιμιά σε αυτά τα χοιρινά παϊδάκια είναι στη μαρινάδα και στο σπιτικό μείγμα μπαχαρικών που τα κάνει ακαταμάχητα. Μπορούμε να τα φάμε στο κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι με άφθονες παγωμένες μπίρες, φυσικά,  αλλά και στο καθημερινό ειδικά αν δηλώνουμε μερακλήδες και «ψαγμένοι» καλοφαγάδες.

Αρνίσια παϊδάκια με πορτοκάλι στη λαδόκολλα
Φτιάχνουμε αρνίσια παϊδάκια με τον αυτόν τον λαχταριστό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό τρόπο, που ξέρουν να κάνουν στα μερακλίδικα ψητοπωλεία.

Μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες
Ότι πρέπει για τα ανοιξιάτικα ή καλοκαιρινά ΒΒQ αυτή η συνταγή με την πολύ ιδιαίτερη και αρωματική μαρινάδα φέρνει επαναλαμβανόμενους γύρους με μπίρες παγωμένες στο τραπέζι μας.

Παϊδάκια προβατίνας στα κάρβουνα με salsa πράσινων μυρωδικών
Αυτά τα παϊδάκια προβατίνας αναβαθμίζονται με τη σος πράσινων μυρωδικών και αποκτούν άλλη γευστική διάσταση! Ο καλύτερος μπίρομεζές!

Τάκος από μαριναρισμένο πικάντικο κοντοσούβλι με κρεμμύδι τουρσί
Ένα αγαπημένο πιάτο με πολλές αναμνήσεις για τους περισσότερους μετατρέπεται σε γευστικότατα τάκος με απλά υλικά με συνοδεία του αγαπημένου μας κρεμμυδιού σε μορφή τουρσί.

Χοιρινή τηγανιά με τηγανητές πατάτες
Ενα γρήγορο και εύκολο φαγητό που με λίγες προσθήκες μπορεί να γίνει αγαπημένο μας! Η χοιρινή τηγανιά με τηγανητές πατάτες είναι από τις πιο αγαπητές επιλογές μικρών και μεγάλων. Οι μεγάλοι ωστόσο λατρεύουν να τη συνοδεύουν από μπίρες!

Πικάνια στη σχάρα με σος τσιμιτσούρι
Μία από τις δημοφιλέστερες κοπές βοδινού κρέατος στον κόσμο, η «picanha» (πικάνια), πορτογαλικής καταγωγής μαγειρεύεται καταπληκτικά με σάλτσα τσιμιτσούρι και συνοδεύεται από τι άλλο; Από ένα ψηλό ποτήρι παγωμένη μπίρα!

Μοσχάρι φιλέτο στο τηγάνι με κολοκυθάκια και κρέμα αριάνι
Μια νόστιμη και ελαφριά συνταγή για φιλέτο μοσχαράκι, που γίνεται εύκολα και γρήγορα. Η κρέμα αριάνι δίνει στο πιάτο ξεχωριστή νοστιμιά και το καλοκαιρινό μας τραπέζι γεμίζει με χρώμα και δροσιά απο τις μπίρες που συνοδεύουν το πιάτο μας.

Χοιρινή τηγανιά με μαύρη μπίρα και μανιτάρια
Φτιάχνουμε απολαυστική χοιρινή τηγανιά με μαύρη μπίρα και μανιτάρια. Σερβίρουμε γαρνίροντας με κύβους κεφαλογραβιέρας.

Ψητό μοσχάρι με λαχανικά σε πολύσπορο ψωμάκι
Ένα σάντουιτς με ελληνικά αρώματα και γεύσεις. Τα ολόφρεσκα λαχανικά της εποχής συνοδεύουν ιδανικά το μοσχάρι και το αποτέλεσμα είναι χορταστικό και πολύ πολύ νόστιμο.

To κοντοσούβλι του Άκη Πετρετζίκη
Τα μπαχάρια είναι που κάνουν αυτό το κοντοσούβλι τόσο νόστιμο. Θέλει την ώρα του στο ψήσιμο αλλά γίνεται λουκούμι. Λουκούμι! Προσοχή όμως! Εδώ η μπίρα επιβάλλεται!

Μπριζολάκια από μοσχαράκι γάλακτος με ψητά λαχανικά
Το πιάτο που θα λατρέψει κάθε γνήσιος κρεατοφάγος! Οι ζουμερές μπριζόλες συνδυάζονται άψογα με τα ψητά λαχανικά.

Πανσέτα ρολό στο φούρνο
Μία υπέροχη και ταυτόχρονα οικονομική πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι. Η νοστιμιά του κρύβεται στην πάστα σκόρδου-κρεμμυδιού που θα αλείψετε εσωτερικά.