xoirini tigania
clock icon
25'

Χοιρινή τηγανιά με τηγανητές πατάτες

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 800 γρ. Σπάλα χοιρινή χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 100 ml Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1,5 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή ή θυμάρι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • μαύρο πιπέρι
  • Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα

Tips

  • Μπορούμε να προσθέσουμε στην τηγανιά και 1 κ.σ. μουστάρδα, ταιριάζει πολύ με το χοιρινό.
  • Αν μας περισσέψει τηγανιά, μπορούμε να της προσθέσουμε μερικές πιπεριές, ντομάτα και να τη σερβίρουμε την επομένη με ρύζι.
  • Η τηγανιά με κοτόπουλο γίνεται ακόμη πιο εύκολα παραλείποντας το πρώτο βήμα εκτέλεσης της συνταγής

Ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό που με λίγες προσθήκες μπορεί να γίνει αγαπημένο μας! Eξάλλου, η χοιρινή τηγανιά με τηγανητές πατάτες είναι από τις πιο αγαπητές επιλογές μικρών και μεγάλων

Βάζουμε το χοιρινό σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαριά μεταλλική βάση μαζί με 1/2 φλιτζάνι νερό και το μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να βγάλει το κρέας όλα τα υγρά του και να εξατμιστούν.

Προσθέτουμε το Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα, σοτάρουμε μέχρι το χοιρινό να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 5΄, προσθέτουμε το κρασί, τη ρίγανη, το Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να μείνει η τηγανιά με το λάδι της. Περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το χοιρινό σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαριά μεταλλική βάση μαζί με 1/2 φλιτζάνι νερό και το μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να βγάλει το κρέας όλα τα υγρά του και να εξατμιστούν.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα, σοτάρουμε μέχρι το χοιρινό να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 5΄, προσθέτουμε το κρασί, τη ρίγανη, το Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να μείνει η τηγανιά με το λάδι της. Περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.