Ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό που με λίγες προσθήκες μπορεί να γίνει αγαπημένο μας! Eξάλλου, η χοιρινή τηγανιά με τηγανητές πατάτες είναι από τις πιο αγαπητές επιλογές μικρών και μεγάλων

Υλικά
- 800 γρ. Σπάλα χοιρινή χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μικρές μπουκιές
- 100 ml Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1,5 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή ή θυμάρι
- χυμό από 1 λεμόνι
- μαύρο πιπέρι
- Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
Μερίδες: 4
Tips
- Μπορούμε να προσθέσουμε στην τηγανιά και 1 κ.σ. μουστάρδα, ταιριάζει πολύ με το χοιρινό.
- Αν μας περισσέψει τηγανιά, μπορούμε να της προσθέσουμε μερικές πιπεριές, ντομάτα και να τη σερβίρουμε την επομένη με ρύζι.
- Η τηγανιά με κοτόπουλο γίνεται ακόμη πιο εύκολα παραλείποντας το πρώτο βήμα εκτέλεσης της συνταγής
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε το χοιρινό σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαριά μεταλλική βάση μαζί με 1/2 φλιτζάνι νερό και το μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να βγάλει το κρέας όλα τα υγρά του και να εξατμιστούν.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα, σοτάρουμε μέχρι το χοιρινό να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 5΄, προσθέτουμε το κρασί, τη ρίγανη, το Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να μείνει η τηγανιά με το λάδι της. Περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.