Η ελληνική γη μάς προσφέρει φρούτα και λαχανικά σε αφθονία. Ειδικά αυτή την εποχή, η φύση μάς χαρίζει πολύχρωμους καρπούς και δροσερά λαχανικά, που αποτελούν τη βάση για υπέροχες σαλάτες εποχής -ιδανικές όχι μόνο για το οικογενειακό τραπέζι, αλλά και για να τις πάρουμε μαζί μας στο τάπερ του γραφείου.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε πεντανόστιμους και θρεπτικούς συνδυασμούς με ντομάτα, αγγούρι, φασολάκια, αγκινάρες και μυρωδικά, ενώ δεν λείπουν οι πιο ιδιαίτερες επιλογές με φρούτα, όπως φράουλες, κεράσια και ροδάκινα. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι απαραίτητο, όπως και λίγο ξίδι ή χυμός λεμονιού για δροσιά και ένταση -ώστε οι σαλάτες μας να διατηρούν τη γεύση και τη φρεσκάδα τους ακόμη κι όταν μεταφέρονται στο γραφείο.

Οι σαλάτες εποχής δεν είναι απλώς συνοδευτικά πιάτα. Μπορούν να αποτελέσουν πλήρη, ισορροπημένα γεύματα που μας δροσίζουν και μας προσφέρουν ενέργεια, ενώ μας βοηθούν να απολαμβάνουμε τους θησαυρούς της ελληνικής φύσης μέσα στην καθημερινότητά μας.

Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε ιδέες με σαλάτες, που ετοιμάζονται εύκολα και μπαίνουν στο τάπερ του γραφείου, για να τρώμε υγιεινά και νόστιμα όπου κι αν βρισκόμαστε.

20 σαλάτες εποχής


Σαλάτα με φινόκιο, πεπόνι, απάκι και καπνιστό τυρί Μετσόβου
Μια νόστιμη καλοκαιρινή σαλάτα για το τάπερ του γραφείου, αλλά και το τραπέζι της παρέας.


Παντζιανέλα με ροδάκινα και ψημένο ψωμί
Το μπαγιάτικο καλοψημένο ψωμί είναι το μυστικό για να ετοιμάσετε την κλασική ιταλική σαλάτα, στην οποία προσθέτουμε φέτες από ροδάκινα.


Σαλάτα με κοτόπουλο, ρύζι, σταφίδες και μυρωδικά
Αν σας περίσσεψε κοτόπουλο ή ρύζι, ετοιμάστε αυτή τη δροσερή, γλυκόξινη και γεμάτη μυρωδικά ρυζοσαλάτα.


Σαλάτα με 10 λαχανικά και dressing φράουλας
Νόστιμη και δροσιστική σαλάτα που σίγουρα μια θέση στις καθημερινές διατροφικές σας συνήθειες.


Πατατοσαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού
Η πατατοσαλάτα είναι από τις συνταγές που, όπως και να την φτιάξουμε, γίνεται πάντα υπέροχη.


Καλοκαιρινή σαλάτα με κεράσια, ρόκα και γκοργκοντζόλα
Δροσερή σαλάτα που μπορεί να σταθεί και ως γεύμα. Η αλμυρή γεύση της γκοργκοτζόλας, συνδυαστικά και με την γλυκύτητα των κερασιών δημιουργούν, ένα ισορροπημένο πιάτο.


Σαλάτα με κινόα, αβοκάντο και σμέουρα
Αυτή η σαλάτα με πρωταγωνιστή το αβοκάντο είναι τόσο χορταστική, που μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρύ και θρεπτικό κυρίως γεύμα.


Σαλάτα με άγρια ρόκα και όσπρια
Μια κρύα σαλάτα που συνδυάζει τα όσπρια με τη ρόκα είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό σας αλλά και για το ταπεράκι του γραφείου.


Ρεβιθοσαλάτα με ψητά κολοκυθάκια
Μια σαλάτα πολύ χορταστική, που μπορεί να αποτελέσει και κυρίως πιάτο.


Σαλάτα με φακές, λιαστή ντομάτα και κοτόπουλο
Δροσερή και χορταστική σαλάτα, που συνδυάζει το κοτόπουλο με τις φακές.


Φασόλια μαυρομάτικα με πιπεριές Φλωρίνης
Τα φασόλια μαυρομάτικα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και γι’ αυτό κάνουν την εμφάνισή τους στο τραπέζι μας όλο τον χρόνο.


Σαλάτα κους κους με φακές
Συνδυάζουμε τις φακές με κους κους και φτιάχνουμε μια σαλάτα, η οποία αποτελεί ένα ελαφρύ γεύμα.


Τονοσαλάτα με τρίχρωμες πένες, φασολάκια και ντοματίνια
Η τονοσαλάτα είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή για ελαφρά γεύματα, ειδικά όταν συνδυάζεται με κρύα ζυμαρικά.


«Πειραγμένη» χωριάτικη με κοτόπουλο και ζυμαρικά
Η χωριάτικη σαλάτα παντρεύεται με το κοτόπουλο και τα ζυμαρικά, σερβίρεται δροσερή και ξετρελαίνει με τη γεύση της.


Φαρφάλες με ελιές, πιπεριά Φλωρίνης και μοτσαρέλα
Αρωματικό και γευστικό πιάτο ζυμαρικών, που μπορεί να καταναλωθεί το ίδιο ευχάριστα ζεστό ή κρύο.


Αρωματικό ταμπουλέ με κινόα, πολύχρωμες πιπεριές και φέτα
Χορταστική σαλάτα που μπορεί να σερβιριστεί και ως κυρίως πιάτο, ενώ συνοδεύει άψογα ψητό φιλέτο ή ψητό ψάρι.


Αγκιναροσαλάτα
Πεντανόστιμη και χορτοφαγική, που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα για να συνοδεύσει ένα κυρίως πιάτο.


Σαλάτα κολοκυθιού με φασολάκια και φέτα
Eύκολη και γρήγορη σαλάτα με καλοκαιρινά λαχανικά και φέτα για ένα ελαφρύ νόστιμο γεύμα.


Γλιστρίδα με αγγούρι, φέτα και ελιές
Η ζέστη του καλοκαιριού θέλει δροσερές σαλάτες ακόμη και για κυρίως γεύματα. Η συγκεκριμένη σαλάτα έχει σαν πρωταγωνιστή το αγγούρι, που θα μας δροσίσει και θα μας χορτάσει ταυτόχρονα.


Κους κους με φασολάκια, αρακά και πιπεριές
Το κους κους μαγειρεμένο με εποχικά υλικά, και συγκεκριμένα με μπόλικο «δροσερό» δυόσμο, δίνει ένα χορταστικό «πολύχρωμο» φαγητό.