salata.kolokythi
clock icon
45'

Σαλάτα κολοκυθιού με φασολάκια και φέτα

Υλικά

  • Μερίδες: 2
  • 20 γρ. καρύδια
  • 160 γρ. φασολάκια φρέσκα, κομμένα
  • 10γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. μαϊντανό πλατύφυλλο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • ½ κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κολοκυθάκια
  • 20 γρ. φέτα θρυμματισμένη

Ετοιμάζουμε εύκολη και γρήγορη σαλάτα με καλοκαιρινά λαχανικά και φέτα για ένα ελαφρύ νόστιμο γεύμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ºC. Βάζουμε τα καρύδια σε ταψί και τα ψήνουμε για 8-10΄ ή μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα ψιλοκόβουμε.

Στο μεταξύ σιγοβράζουμε τα φασόλια σε ένα τηγάνι με βραστό νερό για 3-4΄ ή μέχρι να μαλακώσουν και μετά ξεπλένουμε με κρύο νερό. Στραγγίζουμε καλά.

Εν τω μεταξύ, βάζουμε τα μυρωδικά, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι και το τσίλι σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε το ξίδι. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και με έναν αποφλοιωτή λαχανικών τα κόβουμε σε φλοίδες. Τις βάζουμε στο μπολ με το μείγμα των βοτάνων, προσθέτουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε σε πιατέλα ή μπολ για σαλάτα και πασπαλίζουμε με τη φέτα.

Φωτογραφία: James Lee - Styling:Faye Wears - Food Styling: Tamara Vos

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ºC. Βάζουμε τα καρύδια σε ταψί και τα ψήνουμε για 8-10΄ ή μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα ψιλοκόβουμε.

Βήμα 2

Στο μεταξύ σιγοβράζουμε τα φασόλια σε ένα τηγάνι με βραστό νερό για 3-4΄ ή μέχρι να μαλακώσουν και μετά ξεπλένουμε με κρύο νερό. Στραγγίζουμε καλά.

Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, βάζουμε τα μυρωδικά, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι και το τσίλι σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε το ξίδι. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 4

Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και με έναν αποφλοιωτή λαχανικών τα κόβουμε σε φλοίδες. Τις βάζουμε στο μπολ με το μείγμα των βοτάνων, προσθέτουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε.

Βήμα 5

Σερβίρουμε σε πιατέλα ή μπολ για σαλάτα και πασπαλίζουμε με τη φέτα.

Φωτογραφία: James Lee - Styling:Faye Wears - Food Styling: Tamara Vos