Η γειτονική Ιταλία φημίζεται για τη γαστρονομία της. Η αλήθεια είναι πως τα φαγητά της είναι τόσο νόστιμα που όλοι μας έχουμε τουλάχιστον ένα αγαπημένο πιάτο.

 

 

Ζουκότο (Zuccotto): Το δίχρωμο sponge κέικ των Ιταλών
Ένα γλυκό ημισφαίριο, εμπνευσμένο από το σχέδιο που έχει ο τρούλος του καθεδρικού ναού της Φλωρεντίας. Το κλασικό δίχρωμο μοτίβο στην επιφάνειά του είναι φτιαγμένο από ζάχαρη άχνη και κακάο.

Φτιάχνουμε ιταλική σούπα μινεστρόνε
Μινεστρόνε. Η θρεπτική σούπα για όλη την οικογένεια σε εύκολη, γρήγορη και απολαυστική εκδοχή. Και αν μείνει, που δεν θα μείνει, ζέσταμα την επόμενη μέρα με λίγο ζωμό και θα είναι σαν να την φτιάξατε εκείνη την ώρα.

Canederli alla tirolese, αλλιώς ιταλικά γιουβαρλάκια
Κανεντέρλι αλά τιρολέζε, τα ιταλικά γιουβαρλάκια λίγο πειραγμένα, από τον master chef Πάνο Ιωαννίδη.

Πέννες αραμπιάτα με μπέικον
Μια κλασική, νοτιοϊταλιάνα μακαρονάδα, που χρωστά το “θυμό” της στο κόκκινο της ντομάτας και το καυτερό του πεπεροντσίνο, της μικρής, κόκκινης αψιάς πιπεριάς.

Νιόκι με μελιτζάνες και παρμεζάνα
Αυτά τα νιόκι έχουν την ιδιαιτερότητα να φτιάχνονται από τη Μάγκυ Ταμπακάκη όχι με πατάτα, αλλά με τυρί ρικότα και σερβίρονται με κύβους μελιτζάνας. Ένας νοστιμότατος γευστικός συνδυασμός,