Ο PizzaChefArgy μας αποκαλύπτει την πίτσα που λατρεύουν τα παιδιά στην Ιταλία. Σε πολλές πιτσαρίες αν επισκεφτεί κάποιος την Ιταλία θα διαπιστώσει ότι στα menu τους υπάρχει μια πίτσα που την λατρεύουν τα μικρά παιδιά. Λέγεται Pizza Bambini γίνεται πανεύκολα και είναι πεντανόστιμη.

Υλικά για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι
320 ml νερό
2 γρ. νωπή μαγιά
15 γρ. αλάτι
10 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού μέλι

Εκτέλεση:
Διαλύουμε την μαγιά μαζί με το μέλι μέσα στο νερό. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετούμε το αλάτι μας και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μας. Αφού περάσουν 3-4 λεπτά και η ζύμη μας αρχίζει να σχηματίζεται ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Αφού η ζύμη μας τυλιχθεί στο γάντζο και είναι αφράτη και έτοιμη την βγάζουμε και την σχηματίζουμε μια μπάλα.

Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Στη συνέχεια την ξανασχηματίζουμε σε μπάλα και την αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να εγκλωβίσει η ζύμη περισσότερο αέρα και γίνει ακόμα πιο αφράτη. Έπειτα την κόβουμε και σχηματίζουμε 2 μπάλες των 400γρ.Αφήνουμε τις μπάλες μας σε θερμοκρασία δωματίου για 1με 2 ώρες και έπειτα τις τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 με 48 ώρες.

Συνολικός χρόνος ζυμώματος 10-12 λεπτά
Tip 1: Αν ζυμώνετε με το χέρι χρησιμοποιείστε γάντι κατά το ζύμωμα για να μην κολλάει η ζύμη στο χέρι σας.

Υλικά για 1 Πίτσα:
250 γρ. mix τυριών (gouda και mozzarella)
3 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας για πίτσα
2 λουκάνικα φρανκφούρτης
πατάτες τηγανητές (όσες θέλετε)
ρίγανη

Εκτέλεση:
Ανοίγουμε την ζύμη και καλύπτουμε την επιφάνεια της με σάλτσα ντομάτας. Ψήνουμε στο κάτω μέρος του φούρνου για 7-8 λεπτά μέχρι να ψηθεί η πίτσα μας από κάτω (η θερμοκρασία του φούρνου στο maximum με πάνω κάτω αντίσταση).Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο και προσθέτουμε τα τυριά μας και τα λουκάνικα.

Ψήνουμε στο μεσαίο τμήμα του φούρνου μέχρι να λιώσουν ομοιόμορφα τα τυριά μας και να αποκτήσει η κρούστα μας το χρυσαφένιο καλοψημένο χρώμα (για άλλα 7-8 λεπτά). Κόβουμε σε 8 κομμάτια την πίτσα μας και προσθέτουμε τις πατάτες και λίγη ρίγανη.