Ενώ όλοι προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε όσον αφορά στην οργάνωση του σπιτιού, υπάρχει συνήθως πάντα ένα σημείο στο οποίο επιστρέφουμε ξανά και ξανά: το συρτάρι της κουζίνας με τα άχρηστα μπιχλιμπίδια. Ίσως φταίει το γεγονός ότι επιτρέπω να μπαίνουν εκεί μικρά κομμάτια όπως Lego και άλλα μικρά παιχνίδια. Ίσως οφείλεται στο ότι δεν υπάρχουν ετικέτες για το τι περιλαμβάνει το συρτάρι. Όπως και να έχει, έχω δεχθεί το γεγονός ότι αυτό το συρτάρι χρειάζεται ξεκαθάρισμα ανά τακτά διαστήματα. Να η μέθοδος των τριών βημάτων που λειτουργεί πάντα στην περίπτωσή μου.

1. Άδειασμα. Βρείτε μια αρκετά μεγάλη επιφάνεια (κατά προτίμηση άδεια), όπως ένα τραπέζι ή έναν πάγκο και αδειάστε επάνω όλο το περιεχόμενο του συρταριού, συμπεριλαμβανομένων τυχόν διαχωριστικών. Σε αυτή τη φάση μου αρέσει να δίνω και ένα γρήγορο καθάρισμα στο συρτάρι με ένα ελαφρώς νοτισμένο πανί με μικροΐνες.

2. Ξεσκαρτάρισμα και κατηγοριοποίηση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα. Πρώτα, πετάξτε τυχόν προφανή σκουπίδια. Αντίο σπασμένα πλακάκια και ορφανές βίδες! Στη συνέχεια, ξεχωρίστε πράγματα που δεν είναι σκουπίδια, αλλά δεν ανήκουν και σε αυτό το συρτάρι, όπως χαλασμένες μπαταρίες ή κομμάτια παζλ. Κατηγοριοποιήστε όσα θα παραμείνουν μέσα. Για παράδειγμα, συγκεντρώστε όλα τα στιλό μαζί, ή τα σημειωματάρια. Δείτε τι μπορεί να λείπει και βάλτε το στη θέση του.

3. Βάλτε τα όλα πίσω στη θέση τους.
Ξεκινήστε αυτό το βήμα βάζοντας στη θέση τους αντικείμενα που ανήκουν αλλού. Έτσι, μπορείτε έπειτα να εστιάσετε στο να τακτοποιήσετε το συρτάρι σας που πλέον δεν θα έχει άχρηστα αντικείμενα. Αντικαταστήστε ότι χρειάζεστε να έχετε πρόχειρο στο συρτάρι της κουζίνας σας. Φυσικά, αυτό το βήμα θα είναι διαφορετικό για τον καθένα, ωστόσο είναι μια καλή ευκαιρία να εφαρμόσετε ένα σύστημα οργάνωσης.

Με αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλίσετε ότι θα έχετε ένα συρτάρι με ό, τι χρειάζεστε όταν το χρειάζεστε.