Αν σχεδιάζετε να ανακαινίσετε την κουζίνα σας σκεφτείτε σοβαρά να βάλετε συρτάρια στο κάτω μέρος, αντί για ντουλάπια.

Οι περισσότερες κουζίνες έχουν μια σειρά από πάνω ντουλάπια, με μία σειρά από κάτω ντουλάπια. Συνήθως στα κάτω ντουλάπια υπάρχει τουλάχιστον ένα συρτάρι, για τα μαχαιροπίρουνα και μετά μια σειρά από πόρτες. Αυτό δεν είναι και τόσο καλή ιδέα και θα σας αποδείξουμε το γιατί. Αν, λοιπόν, σκέφτεστε να κάνετε μια ανακαίνιση στην κουζίνα σας, σκεφτείτε πολύ σοβαρά να βάλετε στο κάτω μέρος μόνο συρτάρια και όχι ντουλάπια με πόρτες.

Οι ειδικοί σε θέματα οργάνωσης συμφωνούν ότι τα συρτάρια είναι μια πολύ καλή ιδέα και αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι:

Ευκολία πρόσβασης
Ένα τυπικό χαμηλό ντουλάπι έχει αρκετό βάθος, έτσι όταν έχει πόρτα αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ εύκολο να χαθούν πράγματα που χρειαζόμαστε στο πίσω μέρος του. Και ποιος θέλει να απομακρύνει όλα όσα βρίσκονται μπροστά για να πάρει για παράδειγμα εκείνη την κατσαρόλα που χρειάζεται; Τα συρτάρια λύνουν αυτό το πρόβλημα, κάνοντας ακόμα και όσα βρίσκονται στο βάθος τους να είναι εύκολα σε πρόσβαση.

Οργάνωση
Ο χώρος μέσα σε ένα ντουλάπι ουσιαστικά είναι ένα μεγάλο κουτί, το οποίο μπορεί να καταλήξει σε ένα σωρό πραγμάτων. Στα συρτάρια είναι εύκολο να βάλει κανείς διαχωριστικά κουτιά, ώστε το παραμικρό πράγμα να έχει τη θέση του.

Αποδοτικότητα
Το να χρησιμοποιείς και το παραμικρό εκατοστό του συρταριού σημαίνει ότι θα μπορέσεις να χωρέσεις πολύ περισσότερα πράγματα από ότι θα έκανες αν είχες μόνο ντουλάπια με πόρτες.

Στυλ
Αν σας αρέσει η εικόνα μιας κουζίνας χωρίς επάνω ντουλάπια, τα συρτάρια στο κάτω μέρος είναι μάλλον μονόδρομος. Φανταστείτε να προσπαθήσετε να βάλετε ποτήρια, πιάτα και μπολ σε ένα ντουλάπι με πόρτα.