Όταν έχουμε χώρο στην κουζίνα μας συνήθως επιλέγουμε διπλούς νεροχύτες. Είναι, όμως, βολικοί στην πράξη ή μήπως τελικά οι μονοί έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα; Έχοντας δοκιμάσει και τις δύο περιπτώσεις εμείς προτείνουμε τον μονό και προσωπικά δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε γνώμη.

Ο μονός νεροχύτης μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε πράγματα που ένας διπλός δεν μπορεί.
– Για παράδειγμα, ο μονός είναι συνήθως αρκετά μεγαλύτερος σε μέγεθος από τον έναν από τους διπλούς, οπότε μπορεί να χωρέσει μεγάλα ταψιά και κατσαρόλες, που μπορούν να μουλιάσουν στο εσωτερικό του. Αντίθετα, όταν έχουμε δυο μικρότερους νεροχύτες δεν χωράνε μέσα τα μεγαλύτερά μας σκεύη, με αποτέλεσμα να γεμίζουμε τον πάγκο εργασίας μας.

– Ένας ακόμη λόγος είναι ότι στον μεγάλο μονό νεροχύτη μπορούμε να πλύνουμε πιο εύκολα τα μεγαλύτερά μας σκεύη όπως μια γάστρα ή ένα πυρίμαχο. Σε αντίθεση με τον διπλό, όπου συνήθως το πλύσιμο είναι πιο άβολο και μας κάνει να κρατάμε περίεργα τα μεγάλα σκεύη μεταξύ των δύο γουρνών.

– Τέλος, το σημαντικότερο πλεονέκτημα του μονού νεροχύτη είναι ότι μπορεί εύκολα να διαχωριστεί σε μικρότερα τμήματα για καθάρισμα και προετοιμασία. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια λεκανίτσα για το σφουγγαράκι και τη σαπουνάδα.