Μερικές φορές για να γνωρίζουμε τι μας βολεύει να αποθηκεύουμε στα ντουλάπια της κουζίνας, πρέπει να ξέρουμε τι δεν πρέπει να αποθηκεύουμε. Υπάρχουν έξι αντικείμενα που καλό είναι να βρείτε άλλο σημείο για την αποθήκευσή τους, ώστε να εξοικονομήσετε χώρο, αλλά και χρόνο.

Δίσκοι σερβιρίσματος
Οι δίσκοι σερβιρίσματος είναι συνήθως πολύ μεγάλοι και γι’ αυτό είναι δύσκολο να αποθηκευτούν κάπου, χωρίς να πιάσουν πολύ χώρο. Αν ο χώρος στα ντουλάπια σας είναι περιορισμένος, τότε σίγουρα ένας δίσκος σερβιρίσματος δεν θα βοηθήσει. Προτιμήστε να τους βάλετε σε κάποιο από τα χαμηλότερα ντουλάπια, εκεί που έχετε τις πλαστικές σακούλες σας ή κάποια λαχανικά, που δεν χρειάζονται ψυγείο.

Υφάσματα
Πετσέτες κουζίνας, τραπεζομάντηλα, υφασμάτινα σουπλά, δεν έχουν θέση στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Μπορούν να μεταφερθούν στο ντουλάπι με τα υπόλοιπα λευκά είδη. Ωστόσο, αν σας βολεύει να βρίσκονται στον χώρο, τότε προτιμήστε να είναι σε ένα ψηλό ντουλάπι, ώστε να μειώσετε τις πιθανότητες κάτι να πέσει ή να στάξει πάνω τους και να τα λεκιάσει.

Βάζα και τάπερ με τρόφιμα
Βάζα και τάπερ με τρόφιμα, που δεν χρειάζονται ψυγείο, μπορούν να πιάσουν πολύ χώρο στα ντουλάπια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τροφοθήκη σας, ώστε να είναι πιο οργανωμένα, όμως αν τα θέλετε στα ντουλάπια σας, τότε προτιμήστε τετράγωνα τάπερ, ώστε όλα να έχουν το ίδιο μέγεθος και να είναι πιο εύκολα στην οργάνωσή τους. Βάζα με ζάχαρη ή καφέ, μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω στον πάγκο, ειδικά αν τα χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Σκεύη που χρησιμοποιείτε σπάνια
Αν έχετε σκεύη που χρησιμοποιείτε σπάνια, τότε μπορείτε να τα απομακρύνετε από την κουζίνα. Σκεύη που χρησιμοποιείτε μία φορά τον χρόνο, είναι καλύτερα να αποθηκεύονται στην αποθήκη ή στο πατάρι σας. Μάλιστα, αν έχετε κάποια που δεν τα έχετε χρησιμοποιήσει πάνω από πέντε χρόνια, τότε σκεφτείτε αν πραγματικά έχουν θέση στην κουζίνα σας.

Σκεύη που χρησιμοποιείτε καθημερινά
Αντίθετα, τα σκεύη που χρησιμοποιείτε καθημερινά -όπως μία καφετιέρα- μπορείτε να τα μεταφέρετε πάνω στον πάγκο της κουζίνας.

Διακοσμητικά για πάρτι
Αν διοργανώνετε συχνά πάρτι στο σπίτι σας, τότε ναι, κρατήστε τα στην κουζίνα. Σε αντίθετη περίπτωση, προτιμήστε να τα έχετε σε μία σακούλα στην αποθήκη ή στο πατάρι σας.

Το να πάρετε χρόνο να ξεκαθαρίσετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας μπορεί να σας πάρει αρκετή ώρα, όμως σίγουρα στο τέλος θα αξίζει, γιατί θα έχετε ντουλάπια πρακτικά και εύχρηστα. Μόλις οργανώσετε κατάλληλα την κουζίνα σας, θα δείτε πως θα σας γλυτώσει πολύ χρόνο από το να ψάχνετε αντικείμενα που χρειάζεστε, αλλά θα έχετε και περισσότερο χώρο.