Όταν σκεφτόμαστε την οργάνωση της κουζίνας μας, ένα από τα σημεία που μας έρχονται πρώτα στο μυαλό είναι τα ντουλάπια της κουζίνας. Όμως, πολλές φορές ίσως αναβάλλουμε την οργάνωσή τους επειδή δεν ξέρουμε από πού να ξεκινήσουμε. Με αυτά τα 6 βήματα το εγχείρημα γίνεται εύκολο και γρήγορο.

Βήμα 1: Αδειάστε τα ντουλάπια
Μπορεί να ακούγεται σαν κάτι που θέλει πολλή δουλειά, όμως είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει η οργάνωσή τους αποτελεσματικά. Αδειάστε τα ντουλάπια και αποφασίστε τι θα επανατοποθετήσετε σε αυτά. Για παράδειγμα, συσκευές που χρησιμοποιείτε σπάνια μπορούν να πάνε στην αποθήκη σας ή όσα έχουν χαλάσει δεν έχουν θέση στην κουζίνα σας. Βάλτε στο τραπέζι της κουζίνας όλα τα σκεύη που βρίσκονται μέσα στα ντουλάπια και αφού τα έχετε όλα μπροστά σας, αποφασίστε ποια θα επανατοποθετηθούν μέσα.

Βήμα 2: Ο καθαρισμός τους
Με ένα πολυκαθαριστικό επιφανειών και χαρτί κουζίνας, καθαρίστε τις επιφάνειες αλλά και τις γωνίες τους ώστε να είναι καθαρά για να υποδεχθούν ξανά τα σκεύη.

Βήμα 3: Οργανώστε ανά είδος
Καλύτερα να οργανώσετε τα σκεύη ανά κατηγορία. Όσα χρησιμοποιείτε για το μαγείρεμα, βάλτε τα μαζί. Το ίδιο και για τα είδη ζαχαροπλαστικής. Το ίδιο και για όσα σκεύη ή gadget χρησιμοποιείτε σπάνια, όμως τα χρειάζεστε στην κουζίνα σας.

Βήμα 4: Η πρακτική θέση
Αφού τα οργανώσετε, τοποθετήστε τα όσο πιο πρακτικά γίνεται. Για παράδειγμα, τα είδη που χρησιμοποιείτε για τον καφέ, βάλτε τα κοντά στην καφετιέρα κλπ. Σημαντικό είναι, επίσης, να λάβετε υπόψη τη θέση του πλυντηρίου ώστε να μην πηγαινοέρχεστε κάθε φορά που το αδειάζετε. Το μυστικό είναι να κάνετε τα πάντα στην κουζίνα όσο πιο πρακτικά και εύκολα γίνεται.

Βήμα 5: Αξιολογείστε τα είδη που χρησιμοποιείτε πιο συχνά
Σε συνέχεια του προηγούμενου βήματος, τοποθετήστε στα χαμηλά ράφια τα είδη που χρησιμοποιείτε συχνότερα. Είτε αυτά είναι είδη μαγειρικής, είτε τρόφιμα, είτε τα πιατικά και τα ποτήρια σας. Όσα χρησιμοποιείτε καθημερινά, πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα.

Βήμα 6: Επενδύστε σε κουτιά αποθήκευσης
Αν σας φαίνεται καλή ιδέα να έχετε όλα τα μπαχαρικά σας ή τα ζυμαρικά σας σε ένα κουτί, τότε ήρθε η ώρα να επενδύσετε σε κουτιά αποθήκευσης. Σε γυάλινα βάζα μπορείτε να αδειάσετε τα ζυμαρικά, το ρύζι, τα δημητριακά σας, τα μπισκότα και όλα όσα θέλετε ώστε να φαίνονται ομοιόμορφα και σαν να βγήκαν μόλις από το Pinterest. Χρησιμοποιήστε ομοιόμορφα γυάλινα βάζα ή κουτιά ώστε να δείχνουν πάντα οργανωμένα και εσείς, να βρίσκετε αυτό που θέλετε άμεσα.