Οι κονσέρβες είναι μία σταθερή αξία στην τροφοθήκη μας. Τα κουτιά τους μπορεί να είναι εύκολα στην αποθήκευση, όμως πολλές φορές μπορεί να προκαλέσουν ένα μικρό χαμό ανάμεσα στις συσκευασίες με τις υπόλοιπες τροφές. Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που σπρώχνουμε προς τα μέσα τις κονσέρβες προκειμένου να βγάλουμε κάτι άλλο που θέλουμε, με αποτέλεσμα να τις ξεχνάμε και να πλησιάζουν προς την ημερομηνία λήξη τους.

Η αποθήκευσή τους

Αρχικά, να πούμε πως το καλύτερο μέρος για την αποθήκευσή τους είναι σε ένα σκοτεινό και ξηρό μέρος που δεν θα έχουν άμεση επαφή με το φως του ήλιου. Τα συρτάρια και τα ντουλάπια είναι μία πολύ καλή επιλογή. Τι γίνεται όμως με την οργάνωσή τους;

Η μέθοδος της …κερκίδας

Μπορεί η «μέθοδος της κερκίδας» να μην είναι ένας επίσημος όρος, όμως είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος οργάνωσης. Μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο βάση με τρεις ή περισσότερες θέσεις και με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ εύκολο να τις διακρίνετε αλλά και να τις ξεχωρίσετε χωρίς να  σηκώνετε τις συσκευασίες μία -μία.

Περιστρεφόμενος δίσκος

Ο περιστρεφόμενος δίσκος για τα ντουλάπια είναι ακόμα μία πρακτική λύση. Μπορείτε να βάλετε τις κονσέρβες σας σε αυτόν και με αυτόν τον τρόπο το ντουλάπι σας θα δείχνει πάντα τακτοποιημένο και εσείς θα μπορείτε να εντοπίσετε άμεσα αυτή που θέλετε.

Ξύλινα ράφια

Τα ξύλινα ράφια στα ντουλάπια ή σε έναν τοίχο κοντά στον πάγκο της κουζίνας είναι πολύ πρακτικά και συγχρόνως καλαίσθητα. Επιπλέον, θα σας «λύσουν» τα χέρια την ώρα που μαγειρεύετε καθώς όλα θα είναι πολύ εύκολα προσβάσιμα.

Κουτιά αποθήκευσης

Αν έχετε μία μεγάλη τροφοθήκη, μπορείτε να αγοράσετε ομοιόμορφα καλάθια αποθήκευσης, στα οποία θα βάλετε μέσα τις κονσέρβες σας και θα κάνουν τη συγκεκριμένη γωνιά να μοιάζει σαν να βγήκε μόλις από το Pinterst.