Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό μενού της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 15/9

Καρμπονάρα με λιαστή ντομάτα
Μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή της γνωστής ιταλικής μακαρονάδας, με λιαστές ντομάτες, πεκορίνο και σαλάμι αέρος. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Τρίτη 16/9

Σάντουιτς με κεφτεδάκια
Μια νόστιμη αμερικάνικη συνήθεια το σάντουιτς με κεφτέδες μας προτείνει αυτή τη φορά ο Γιώργος Δημητρακόπουλος, το οποίο εμπλουτίζει με λαχανικά τουρσί. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Τετάρτη 17/9

Eύκολο σπανακόρυζο
Λεμονάτο ή με ντομάτα (γιαχνί), ακόμη και με τραχανά ή κριθαράκι αντί για ρύζι, αποτελεί ένα χορταστικό γεύμα που μπορεί να προετοιμάσει και ο πιο αρχάριος στην κουζίνα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Πέμπτη 18/9

Ρεβίθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές
Τα ρεβίθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές είναι ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει την παραδοσιακή γεύση των οσπρίων με τη φρεσκάδα των λαχανικών. Είναι ιδανικό πιάτο όχι μόνο για χορτοφάγους, αλλά και για ολόκληρη την οικογένεια, καθώς αποτελεί πλήρες γεύμα με πλούσια γεύση και έντονο άρωμα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Παρασκευή 19/9

Ψευτοκακαβιά – Με λαβράκι, θαλασσινά και μυρωδικά
Με έμπνευση από την κακαβιά, μαγειρεύουμε την μερακλίδικη ψευτοκακαβιά με λαβράκι, θαλασσινά και μπόλικα μυρωδικά. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Σάββατο 20/9

Κοτόπουλο στη γάστρα με φινόκιο και μαραθόσπορο
Το κοτόπουλο στο φούρνο είναι το απόλυτα comfort φαγητό που πολλά νοικοκυριά επιλέγουν σταθερά για το κυριακάτικο τραπέζι τους. Σε αυτή τη συνταγή, το κοτόπουλο σιγοψήνεται στη γάστρα και ενισχύεται από τις γεύσεις και τα αρώματα του φινόκιο και του μαραθόσπορου. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Κυριακή 21/9

Παστιτσάδα Οσομπούκο
Με ιστορία που ξεκινά γύρω στον 6ο αιώνα, όταν οι Λομβαρδοί πολιορκούσαν τη Βερόνα, η παστιτσάδα έχει διανύσει μεγάλες αποστάσεις, χρονικές και πολιτισμικές. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Ορεκτικό

Κασιόπιτα με κάππαρη και σταφίδες
Η κασιόπιτα αποτελεί μία από τις πλέον εμβληματικές πίτες της Ηπείρου. Τη συναντούμε και με την ονομασία ζαρκόπιτα. Κάσιου στα βλάχικα σημαίνει «τυρί» και ζαρκό στα ηπειρώτικα θα πει «γυμνό». Πρόκειται για μία πίτα χωρίς φύλλο, αλλά γεμάτη με φέτα. Εδώ έχουμε επιπλέον γεύση χάρη στην κάππαρη και τις σταφίδες. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Σαλάτα

Γλιστρίδα με αγγούρι, φέτα και ελιές Αγρινίου
Αν είστε πιστοί ακόλουθοι των γεύσεων με αντιθέσεις, αυτή η σαλάτα με τα γλυκά ντοματίνια, την πικάντικη γλιστρίδα και την πιπεράτη γραβιέρα Νάξου θα σας συναρπάσει. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Επιδόρπιο

Caprese al cioccolato ή αλλιώς σοκολατόπιτα
Μια εύκολη συνταγή για υγρό κέικ σοκολάτας με ιταλική έμπνευση από την Μάγκυ Ταμπακάκη. Ιδανικό για να ολοκληρώσει γλυκά ένα κάλεσμα στο σπίτι. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.