Αν το καλοκαίρι ήταν γεύση τότε θα είχε γλύκα από τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τον αρακά, τις αγκινάρες και τις μπάμιες που έχουν μελώσει σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Δροσερή και ευχάριστα πικρή από τα φρέσκα μυρωδικά, ελαφρώς ξινή και μεστή όπως προστάζει η αψάδα της φρεσκο-τριμμένης ντομάτας. Το μόνο που χρειάζονται είναι καλή παρέα, φέτα ΠΟΠ, προζυμένο ψωμί και μοίρασμα στη μέση του τραπεζιού, κάτω από τη σκιά μιας ζωηρής κληματαριάς.
Αν το καλοκαίρι ήταν γεύση θα ήταν:
Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με πλιγούρι και καλαθάκι Λήμνου
Αυτές οι πιπεριές Φλωρίνης που είναι γεμιστές με πλιγούρι και καλαθάκι Λήμνου ΠΟΠ, μπορούν να σερβιριστούν τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού, μετά το μπάνιο ή να συνοδεύσουν ένα δροσερό ούζο πάνω στην ακροθαλασσιά.
Αγκινάρες με κουκιά
Οι φρέσκιες και δροσερές γεύσεις της ελληνικής υπαίθρου υποδέχονται νόστιμα και θρεπτικά το καλοκαιρινό τραπέζι συνδυάζοντας στο ίδιο πιάτο τρυφερές αγκινάρες, κουκιά και λαχανικά εποχής.
Γεμιστές μελιτζάνες στον φούρνο
Φτιάχνουμε ένα άκρως καλοκαιρινό πιάτο με μελιτζάνες γεμιστές με ντομάτα, κρεμμυδάκι και μυρωδικά.
Φασολάκια στην κατσαρόλα με φάβα και λιαστές ντομάτες
Τα φασολάκια δεν απουσιάζουν από κάθε καλοκαιρινό τραπέζι. Όταν μάλιστα συνδυάζονται και με εποχιακά υλικά και όσπρια, το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον απολαυστικό
Κλασικά και αγαπημένα γεμιστά
Κλασικό και αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό, τα γεμιστά δίνουν νότες μεσογειακής νοστιμιάς και παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας
Μελιτζάνες με αυγά, σαλάμι Λευκάδος και σουμάκ
Εξαιρετικό ως συνοδευτικό για ούζο, τσίπουρο ή κρασί, ή ακόμα και ως συστατικό σε πιάτα με ντομάτα και αλμυρά τυριά, το Σαλάμι Λευκάδος απογειώνει αυτή την απόλυτα καλοκαιρινή συνταγή η οποία συνδυάζει τη γλύκα της μελιτζάνας με την νοστιμιά των τηγανιτών αυγών.
Πατάτες γιαχνί με φέτα
Η πατάτα δικαιωματικά κατέχει μία σταθερή θέση στο τραπέζι μας, είτε ως ορεκτικό, είτε ως κυρίως, κάθε εποχή και σε κάθε περίσταση.
Μπάμιες στη γάστρα με σκορπίνα και καυκαλήθρες
Τη σκορπίνα τη λένε άσχημη γιατί είναι αγκαθωτή, αλλά αρέσει σε πολλούς το λευκό μαλακό κρέας της και με την ιδιαίτερη γεύση του, γιατί δίνει φοβερή ψαρόσουπα. Όμως μπαίνει και στον φούρνο μαζί με λαχανικά εποχής, όπως εδώ πλάι στις μπάμιες
Αρακάς λαδερός με πατάτες
Ο αρακάς με τις καταπράσινες πέρλες του, γεμάτες ζωή, σφρίγος και αμυλώδη γλύκα, είναι επιτέλους στην εποχή του και ταιριάζει πολύ με τις πατάτες
Συνταγές—ΣΩΤΗΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, ΦΑΝΗΣ ΜΑΪΚΑΝΤΗΣ
Styling—ΤΖΑΝΝΗΣ ΣΙΦΝΑΙΟΣ Food styling—ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Φωτογραφίες—STUDIO LM
Δείτε επίσης
Τα καλοκαιρινά γλυκά του κουταλιού και οι συνταγές τους