Δημοφιλές κρέας το χοιρινό και ανάλογα με την κοπή του μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους διαφορετικούς τρόπους, τόσο ψητό στον φούρνο, όσο και στην κατσαρόλα. Γι’ αυτό κι εμείς σας έχουμε από απλές χοιρινές μπριζόλες και πανσέτες μέχρι ρολό στον φούρνο κι από χοιρινά ribs, μέχρι κότσι με μαύρη μπίρα. Έτσι, ανάλογα με το ύφος του καλέσματος θα επιλέξετε και την κατάλληλη συνταγή από αυτές που ακολουθούν.
Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με ζεστή ρυζοσαλάτα
Οι χοιρινές μπριζόλες ψήνονται στο φούρνο με καρότα και συνοδεύονται ιδανικά με μια ρυζοσαλάτα με κινόα.
Χοιρινό με πατάτες γιαχνί
Το κρέας ταιριάζει τέλεια με τις πατάτες! Μαγειρεύουμε χοιρινό γιαχνί με πατάτες και πολλά μπαχαρικά. Ό,τι πρέπει για οικογενειακές συνάξεις!
Πανσέτα ρολό στο φούρνο
Μία υπέροχη και ταυτόχρονα οικονομική πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι. Η νοστιμιά του κρύβεται στην πάστα σκόρδου-κρεμμυδιού που θα αλείψετε εσωτερικά.
Χοιρινό πρασοσέλινο κοκκινιστό
Η επιτομή της απλότητας σε ένα πεντανόστιμο πιάτο με χοιρινό κρέας.
Χοιρινές πανσέτες με σάλτσα πορτοκάλι και κονιάκ
Ζουμερές και λαχταριστές πανσέτες με πλούσια σάλτσα από πορτοκάλι και κονιάκ, που γαρνίρετε ιδανικά με πατάτες φούρνου.
Χοιρινές μπριζόλες κρασάτες με κροκέτες ρυζιού
Ζουμερές χοιρινές μπριζόλες με απολαυστική σάλτσα κρασιού. Αντί για κλασικό πιλάφι θα τις συνοδεύσετε με τραγανές ρυζοκροκέτες.
Χοιρινό στο φούρνο μαριναρισμένο με χυμό από ρόδι και πετιμέζι
Μερακλίδικο πιάτο για το γιορτινό τραπέζι για να περιποιηθείτε τους καλεσμένους σας.
Ψαρονέφρι με σάλτσα από μπίρα και μουστάρδα
Το ψαρονέφρι είναι από τα κομμάτια που θέλουν πολλή προσοχή στο μαγείρεμα γιατί στεγνώνει εύκολα ενώ «ζητά» βαθιά νόστιμες σάλτσες όπως αυτή που σάς προτείνουμε σε αυτή τη συνταγή.
Χοιρινή πανσέτα ρολό μπρεζέ με μουστάρδα και βαλσαμικό με μέλι
Μια συνταγή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Κυριακάτικου και του γιορτινού τραπεζιού.
Χοιρινά μπριζολάκια στο φούρνο
Αυτά τα ζουμερά μπριζολάκια οφείλουν τη νοστιμιά τους στο υπομονετικό μαρινάρισμα σε μαρινάδα από μπίρα, μέλι και μουστάρδα. Συνοδεύετε με σπιτική κέτσαπ.
Χοιρινό στο φούρνο με πορτοκάλι και γλάσο από πετιμέζι
Ψημένο με ολόκληρα σκόρδο, πορτοκάλι και πετιμέζι, αυτό το χοιρινό είναι μία πραγματικά νόστιμη πρόταση για το Κυριακάτικο τραπέζι.
Μπριζόλες χοιρινές με σάλτσα BBQ
Για να γίνουν ακόμη πιο τρυφερές και γευστικές, οι μπριζόλες ζητούν καλό μαρινάρισμα και μια πλούσια σάλτσα BBQ για να τις συνοδεύσει στο πιάτο.
Χοιρινό με μπρόκολο, πράσο και ρύζι
Το θρεπτικό μπρόκολο μπαίνει στο πιάτο μας μέσα από μια ελαφριά και ιδιαίτερα νόστιμη συνταγή, γεμάτη αρώματα και γεύση!
Ρεβιθάδα με πράσα και μελωμένη πανσέτα
Ένα πιάτο της θαλπωρής. Συνδυάζει διατροφικά έξυπνα το κρέας με τα όσπρια σε έναν πλούσιο γευστικό συνδυασμό που έχει ως αποτέλεσμα ένα χορταστικό και comfort πιάτο.
Χοιρινή τηγανιά με τηγανητές πατάτες
Ενα γρήγορο και εύκολο φαγητό που με λίγες προσθήκες μπορεί να γίνει αγαπημένο μας! Eξάλλου, η χοιρινή τηγανιά με τηγανητές πατάτες είναι από τις πιο αγαπητές επιλογές μικρών και μεγάλων.
Χοιρινή σπάλα στη λαδόκολλα
Αυτά τα τρυφερά κομμάτια χοιρινού ανακατεύονται με μανιτάρια, πιπεριές και φέτα και ψήνονται στη λαδόκολλα, που τα κάνει λουκούμι!
Xοιρινά ribs με μαρινάδα western
Όλη η νοστιμιά σε αυτά τα χοιρινά παϊδάκια είναι στη μαρινάδα και στο σπιτικό μείγμα μπαχαρικών που θα τα κάνει ακαταμάχητα.
Κότσι χοιρινό με μαύρη μπίρα και cranberry sauce
Αυτό το κότσι που μαρινάρεται για αρκετές ώρες σε μαύρη μπίρα και σερβίρεται με σάλτσα με cranberries γίνεται τόσο νόστιμο που δεν θα το φτιάχνετε μόνο σε ιδιαίτερες περιστάσεις, αλλά θα το επιλέγετε και για το Κυριακάτικο τραπέζι.