Τα καλοψημένα κρέατα μονοπωλούν το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα και εμείς τα κάνουμε ακόμα νοστιμότερα συνοδεύοντάς τα με ένα από τα χαρακτηριστικότερα λαχανικά της άνοιξης, την αγκινάρα. Κάντε λοιπόν τη διαφορά και ξεφύγετε από τα συνηθισμένα φτιάχνοντας κατσικάκι στον φούρνο με τη γεύση της αγκινάρας και τα αρώματα του μάραθου ή βάλτε το στην κατσαρόλα μαζί με φρέσκα κουκιά. Και όσον αφορά στο αρνί, αφήστε για λίγο τη σούβλα στην άκρη και δοκιμάστε να το μαγειρέψετε αυγολέμονο με αγκινάρες, αρακά και μπόλικο άνηθο ή με λαχταριστό πουρέ αγκινάρας και πατάτας. Αν πάλι δεν μπορείτε να φανταστείτε το πασχαλινό τραπέζι χωρίς αρνίσια παιδάκια, τηγανίστε τα μέσα σε πεντανόστιμη τραγανή κρούστα από αγκινάρα, ρόκα και μυρωδικά και απολαύστε τα όπως ποτέ άλλοτε.

Δείτε παρακάτω τις 8 συνταγές που επιλέξαμε για εσάς:

Αρνάκι με αγκινάρες
Μια νόστιμη, ανοιξιάτικη συνταγή με αρνάκι που μπορεί να βρει τη θέση της και στο πασχαλινό τραπέζι.

Κατσικάκι στον φούρνο με αγκινάρες και μάραθο
Φτιάχνουμε κατσικάκι στον φούρνο με αγκινάρες και μάραθο. Ετοιμάζουμε ένα από τα αγαπημένα ελληνικά πιάτα με υλικά εποχής.


Αρνάκι με αγκινάρες αβγολέμονο
Ένα υπέροχο πιάτο που μοιάζει αρκετά στον τρόπο της παρασκευής του με το αρνάκι φρικασέ. Εδώ τα μαρούλια αντικαταστάθηκαν από καρδιές αγκινάρας που δένουν αρμονικά με το αρνί, κάτω από το πλούσιο αβγολέμονο

Aρνάκι με αγκινάρες και αρακά
Ένα ανοιξιάτικο αρνάκι της κατσαρόλας για το ανοιξιάτικο πασχαλινό τραπέζι. Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε φρέσκιες αγκινάρες και αρακά. Δίνουν άλλη νοστιμιά!


Παϊδάκια σε κρούστα αγκινάρας
Έχει τα ίδια υλικά με τα οποία γίνεται το περίφημο κρητικό πασχαλινό αρνάκι της Λαμπρής


Κατσικάκι με αγκινάρες και κουκιά
Ένα ωραίο, ανοιξιάτικο φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι

Αρνάκι με κουκιά και αγκινάρες αβγολέμονο
Ένα φαγάκι που θα φτιάξετε και θα μοσχοβολήσει ο τόπος άνοιξη!

Αρνάκι με πουρέ αγκινάρας
Ένα πιάτο που ξεχειλίζει αρώματα και νοστιμιά. Μπορείτε να συνοδέψετε το αρνάκι σας με κλασικό πουρέ πατάτας, όταν όμως οι αγκινάρες είναι στην εποχή τους αξίζει να ετοιμάσετε αυτό τον ιδιαίτερο πουρέ