Δεν υπάρχει πιο απλό και ταυτόχρονα πιο πολυδιάστατο γλυκό από ένα καλό κέικ. Άλλοτε αφράτο και βουτυράτο, άλλοτε υγρό με σοκολάτα ή αρωματικό με ξύσμα από εσπεριδοειδή και ανατολίτικα αρώματα, όποια και αν είναι η προέλευσή του, αποτελεί το γλυκό που συνδέει γενιές, περιστάσεις και διαθέσεις. Ξεκινώντας από το κλασικό κέικ βανίλια ή το αγαπημένο όλων δίχρωμο μαρμπρέ, που συνδυάζει τη βανίλια και το κακάο, μπορούμε να προχωρήσουμε σε πιο δημιουργικές ιδέες όπως ένα κέικ λεμόνι ή κανέλα και να καταλήξουμε σε πιο ιδιαίτερες προτάσεις, όπως ένα κέικ με το άρωμα του ούζου, ή την πικάντικη γεύση του τζίντζερ. Γι’ αυτό και οι δικές μας επιλογές είναι σε αυτή τη λογική: από τις πιο κλασικές μέχρι τις πιο πρωτότυπες.

Σε αυτή τη λίστα συγκεντρώσαμε 27 συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε. Κλασικές, μοντέρνες, με υλικά απλά ή πιο ιδιαίτερα, αλλά πάντα με ένα κοινό στοιχείο: φτιάχνονται για να μοιραστούν στο σχολείο, στο γραφείο, στον απογευματινό καφέ με την παρέα.

Αβοκάντο με μέλι και μπανάνες
Μία πολύ ιδιαίτερη και υγιεινή συνταγή με φρούτα και μέλι αντί για ζάχαρη. Θα το φτιάξετε πανεύκολα και πολύ γρήγορα και θα το απολαύσετε χωρίς τύψεις.

Με σοκολάτα και αχλάδια
Προσθέτουμε ψιλοκομμένα αχλάδια στη συνταγή και μας δίνει ένα αφράτο και μυρωδάτο αποτέλεσμα με τη δροσιά και τους χυμούς από τα αγαπημένα μας φρούτα

Κολιμπρί από την Τζαμάικα, με ελαιόλαδο, μπανάνα και μπαχαρικά!
Αγαπημένο της Δυτικής Αμερικής και με εξωτική προέλευση, αυτό το υγρό και πεντανόστιμο παντεσπάνι με μπαχαρικά, ελαιόλαδο και μπανάνα, έχει γεύση που σκλαβώνει.

Caprese πορτοκάλι από τον Στέλιο Παρλιάρο
Όλα τα αρώματα και η γεύση του αγαπημένου φρούτου σε ένα παραδοσιακό ιταλικό γλυκό

Αφράτο κέικ κακάο με πλούσιο σοκολατένιο γλάσο
Ένα απόλυτα σοκολατένιο κέικ, που θα σας ενθουσιάσει με την πλούσια γεύση του.


Πανεύκολο κέικ βανίλιας
Αν υπάρχει ένα κέικ που θυμίζει το σπίτι της γιαγιάς, σίγουρα μιλάμε για αυτό με την βανίλια που μοσχοβολάει θαλπωρή. Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα!

Μαρμπρέ
Το κλασικό μαρμπρέ με τη διχρωμία βανίλιας και κακάο γίνεται εύκολα το αγαπημένο όλης της οικογένειας.


Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας
Χωρίς αβγά και βούτυρο, με ελαιόλαδο, μπόλικη σοκολάτα και φουντούκια, μπορεί να γίνει το αγαπημένο νηστίσιμο κέικ όλης της οικογένειας.


Γιαουρτοκέικ με λάδι και αμύγδαλα
Η μεζούρα σε αυτήν τη γιαουρτόπιτα είναι ο κεσές του γιαουρτιού. Ταιριάζει άψογα με ένα ζεστό ή και κρύο ρόφημα.


Σοκολατένιο κέικ με καρύδα
Αν αγαπάτε την καρύδα, αυτή είναι σίγουρα η δική σας συνταγή. Σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.


Κέικ με τζίντζερ
Ιδανικό γλυκάκι για να το φτιάξετε μαζί με τα παιδιά και στη συνέχεια να το απολαύσετε ενώ παίζετε.


Μαλακό κέικ με ξερά σύκα και μήλα
Αυτή η συνταγή δεν συγκρίνεται με κανένα από όσα έχετε φτιάξει μέχρι σήμερα. Δοκιμάστε τη, και υποσχόμαστε ότι η γεύση του θα σας αρέσει πολύ.


Αρωματικό κέικ και γλάσο με τσάι του βουνού
Η λεπτή γεύση από το τσάι του βουνού εμπλουτίζει τα απλά συστατικά σε αυτή την αφράτη συνταγή.


Με μήλο και επικάλυψη καραμέλας
Λαχταριστό κέικ μήλου με επικάλυψη καραμέλας, που μπορεί να γίνει το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι σας. Ιδανική πρόταση και για πρωινό τα Σαββατοκύριακα.


Κέικ κανέλας
Μια συνταγή ιδανική για brunch, αλλά και για πρωινό. Μία αρωματική πρόταση που συνδυάζει αρμονικά την κανέλα, το τζίντζερ και το γαρίφαλο και ταιριάζει υπέροχα με τον καφέ σας.


Κέικ βρώμης με λεμόνι και μύρτιλλα
Ο Master Chef Λάμπρος Βακιάρος προτείνει μία αρωματική συνταγή, που φτιάχνεται με αλεύρι βρώμης με καστανή ζάχαρη και γεμίζει με μύρτιλλα. Ένα γλυκό που κερδίζει τις εντυπώσεις ως πρωινό ή απογευματινό σνακ.


Πορτοκαλένιο με αρωματικό σιρόπι
Σε αυτή τη συνταγή, φτιάχνουμε το πιο αρωματικό κέικ πορτοκάλι. Νόστιμο και σιροπιαστό θα γίνει το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων.

Σοκολάτα με αμύγδαλα από το Ποζιτάνο της Ιταλίας
Πρόκειται για μια συνταγή από το Ποζιτάνο, όπου λατρεύουν τα αμύγδαλα και διοργανώνουν και φεστιβάλ για να γιορτάσουν την ετήσια συγκομιδή τους.

Με γλάσο από ροζ γκρέιπφρουτ
Με πορτοκάλι, μανταρίνι ή λεμόνι έχετε δοκιμάσει σίγουρα. Με ροζ γκρέιπφρουτ όμως; Σας καλούμε να πρωτοτυπήσετε στην κουζίνα και να ετοιμάσετε ένα εύκολο επιδόρπιο, ό,τι πρέπει για πρωινό, για brunch ή για σνακ, όταν θέλετε κάτι γλυκό.


Mαρέγκας με μπανάνες και αμύγδαλα
Μία ξεχωριστή συνταγή, που σίγουρα κλέβει τις εντυπώσεις με τον τρόπο παρασκευής του, αλλά και την πλούσια γεύση του.


Γεμιστό με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο
Γεμιστό με φουντούκια, σοκολάτα, φιστικοβούτυρο και από πάνω γλάσο σοκολάτας. Χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο; Τα παιδιά ήδη τρέχουν να προλάβουν το πρώτο κομμάτι!


Ανάποδο με καραμελωμένα ροδάκινα
Ένα διαφορετικό και ζουμερό παντεσπάνι, με πρωταγωνιστές τα σαρκώδη ροδάκινα. Μια συνταγή του Master Chef Λάμπρου Βακιάρου.

Ζουκότο (Zuccotto): Το δίχρωμο sponge κέικ των Ιταλών
Ένα γλυκό ημισφαίριο, εμπνευσμένο από το σχέδιο που έχει ο τρούλος του καθεδρικού ναού της Φλωρεντίας. Το κλασικό δίχρωμο μοτίβο στην επιφάνειά του είναι φτιαγμένο από ζάχαρη άχνη και κακάο.

Μπανανόψωμο με καρύδι και μπαχαρικά
Η αγαπημένη συνταγή των τελευταίων ετών, το μπανανόψωμο, γίνεται ακόμη πιο γευστικό, με την προσθήκη ξηρών καρπών και μπαχαρικών.


Μηλόπιτα σαν κέικ με σάλτσα καραμέλας
Είναι γλυκό που φτιάχνω όταν έχω ξαφνικές επισκέψεις ή κάθε φορά που θέλουμε οικογενειακώς να γλυκαθούμε με κατιτίς, μαζί με το γάλα, τον καφέ ή το τσάι μας.


Sachertorte (Ζάχερ Τόρτε), η διάσημη αυστριακή τούρτα
Μία σοκολατένια συνταγή που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Βιέννη από το σεφ Franz Sacher το 1832. Φτιάξτε το 1 μέρα πριν το σερβίρετε.


Ουζάτο σιροπιαστό με γκανάζ σοκολάτας και γλυκάνισου
Σπεσιαλιτέ της Ιεράς Μονής Οσίου Μελετίου Κιθαιρώνος σε μια παραλλαγή, με γκανάζ σοκολάτας και γλυκάνισου, που αναδεικνύει το άρωμα του ούζου.

Διαβάστε επίσης

Η επιστήμη πίσω από το τέλειο κέικ σοκολάτας

Πώς επηρεάζει την επιτυχία ενός κέικ η σειρά ανάμιξης των υλικών