grapefruit drizzle cake
clock icon
60'

Κέικ με γλάσο από ροζ γκρέιπφρουτ

Υλικά

  • 200γρ. βούτυρο μαλακό
  • 200 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 ροζ γκρέιπφρουτ, το ξύσμα
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. Φαρίνα
  • 50 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
  • 1,5 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για το γλάσο

  • 1 ροζ γκρέιπφρουτ, τον χυμό
  • ½ λεμόνι, τον χυμό
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Κέικ με πορτοκάλι, μανταρίνι ή λεμόνι έχετε δοκιμάσει σίγουρα. Με ροζ γκρέιπφρουτ όμως; Σας καλούμε να πρωτοτυπήσετε στην κουζίνα και να ετοιμάσετε ένα εύκολο επιδόρπιο, ό,τι πρέπει για πρωινό, για brunch ή για σνακ, όταν θέλετε κάτι γλυκό.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ξύσμα από τα γκρέιπφρουτ, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά, ώστε να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά.

Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, τα αμύδαλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τα ρίχνουμε στο μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Βάζουμε το μείγμα μας στη μακρόστενη φόρμα για κέικ, το τοποθετούμε στον φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Με μια οδοντογλυφίδα ή ένα καλαμάκι για σουβλάκι κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του κέικ, μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολάκι τον χυμό από το γκρέιπ φρουτ, το λεμόνι και την κρυσταλλική ζάχαρη και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο ζεστό κέικ. Το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Συνταγή: Adam Bush- Απόδοση: Νίκη Κοσκινά

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ξύσμα από τα γκρέιπφρουτ, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά, ώστε να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, τα αμύδαλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τα ρίχνουμε στο μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Βήμα 3

Βάζουμε το μείγμα μας στη μακρόστενη φόρμα για κέικ, το τοποθετούμε στον φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Βήμα 4

Με μια οδοντογλυφίδα ή ένα καλαμάκι για σουβλάκι κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του κέικ, μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολάκι τον χυμό από το γκρέιπ φρουτ, το λεμόνι και την κρυσταλλική ζάχαρη και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο ζεστό κέικ. Το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Βήμα 5

Συνταγή: Adam Bush- Απόδοση: Νίκη Κοσκινά