Όταν ακούμε αμπελόφυλλο σκεφτόμαστε αμέσως τα ντολμαδάκια. Εδώ, όμως, έχουμε μία διαφορετική συνταγή, έναν ξεχωριστό μεζέ από τα τσιπουράδικα του Βόλου.
						Υλικά
- 20 σαρδέλες
 - 20 φρέσκα αμπελόφυλλα
 - λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
 - λίγο άνηθο
 - ε.π. ελαιόλαδο
 - 1 λεμόνι, τον χυμό του
 - αλάτι, μαύρο πιπέρι
 
Μερίδες: 2
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβουμε το κοτσάνι από τα αμπελόφυλλα και, αφού τα ζεματίσουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 2
Φιλετάρουμε τα ψάρια.
Βήμα 3
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 4
Τυλίγουμε τις σαρδέλες (όχι πολύ σφιχτά) στα αμπελόφυλλα και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά σε σχάρα ή καυτό σχαροτήγανο.
Βήμα 5
Περιχύνουμε με λαδολέμονο, γαρνίρουμε με άνηθο και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
Συνταγή: Δημήτρης Φλόκος
Φωτογραφία: Σωτήρης Χαμπάκης