Όταν ακούμε αμπελόφυλλο σκεφτόμαστε αμέσως τα ντολμαδάκια. Εδώ, όμως, έχουμε μία διαφορετική συνταγή, έναν ξεχωριστό μεζέ από τα τσιπουράδικα του Βόλου.

Υλικά
- 20 σαρδέλες
- 20 φρέσκα αμπελόφυλλα
- λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- λίγο άνηθο
- ε.π. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι, τον χυμό του
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 2
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβουμε το κοτσάνι από τα αμπελόφυλλα και, αφού τα ζεματίσουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 2
Φιλετάρουμε τα ψάρια.
Βήμα 3
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 4
Τυλίγουμε τις σαρδέλες (όχι πολύ σφιχτά) στα αμπελόφυλλα και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά σε σχάρα ή καυτό σχαροτήγανο.
Βήμα 5
Περιχύνουμε με λαδολέμονο, γαρνίρουμε με άνηθο και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
Συνταγή: Δημήτρης Φλόκος
Φωτογραφία: Σωτήρης Χαμπάκης