mizithropita
clock icon
60'

Πίτα με μυζήθρα και δυόσμο

Υλικά

  • 2 φύλλα κουρού ή 4 χειροποίητα φύλλα για πίτες Καρδίς  
  • λάδι για το άλειμμα των φύλλων
  • 750γρ. μυζήθρα φρέσκια μυζήθρα Κρήτης Νώμα
  • 1 μάτσο κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο (τα φυλλαράκια) Kania
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 αυγά  φρέσκα βιολογικής γεωργίας Νώμα ελαφρά χτυπημένα
  • αλάτι, πιπέρι

Μοσχομυριστή πίτα που τρώγεται ως σνακ αλλά εξίσου ευχάριστα και ως πρωινό.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τη μυζήθρα και προσθέτετε το δυόσμο, τον άνηθο, ανάλογο αλατοπίπερο και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύετε καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ένα μέτριο ταψί και απλώνετε το πρώτο φύλλο ζύμης κουρού ή τα δύο πρώτα χειροποίητα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα κι αφήνοντας να εξέχουν από το ταψί.

Μοιράζετε πάνω τους ομοιόμορφα το μίγμα του τυριού και φέρνετε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί πάνω από τη γέμιση. Σκεπάζετε την πίτα με το δεύτερο φύλλο κουρού και το λαδώνετε (ή με τα δύο τελευταία χειροποίητα φύλλα τα οποία λαδώνετε ένα προς ένα).

Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τη μυζήθρα και προσθέτετε το δυόσμο, τον άνηθο, ανάλογο αλατοπίπερο και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύετε καλά.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ένα μέτριο ταψί και απλώνετε το πρώτο φύλλο ζύμης κουρού ή τα δύο πρώτα χειροποίητα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα κι αφήνοντας να εξέχουν από το ταψί.

Βήμα 3

Μοιράζετε πάνω τους ομοιόμορφα το μίγμα του τυριού και φέρνετε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί πάνω από τη γέμιση. Σκεπάζετε την πίτα με το δεύτερο φύλλο κουρού και το λαδώνετε (ή με τα δύο τελευταία χειροποίητα φύλλα τα οποία λαδώνετε ένα προς ένα).

Βήμα 4

Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.