Το ριζότο είναι πιάτο που στην Ιταλία φτιάχνουν κατά κόρον. Εδώ το προτείνουμε στην πιο… σκούρα του εκδοχή, μαγειρεύοντάς το με σουπιές και το μελάνι τους.
Υλικά
- 500 γρ. ρύζι αρμπόριο
- 1 κιλό σουπιές μαζί με το μελάνι τους (αν σας τις καθαρίσει ο ψαράς πείτε του να ξεχωρίσει προσεκτικά τα σακουλάκια με το μελάνι. Αν τις καθαρίσετε μόνοι σας, προσέξτε: Το σακουλάκι με το μελάνι ιριδίζει λίγο ανάμεσα στα εντόσθια. Αν φοβάστε μήπως σπάσει, βάλτε για λίγο στην κατάψυξη τις σουπιές- θα παγώσει μαζί και το σακουλάκι με το μελάνι και θα το αφαιρέσετε ευκολότερα)
- 3-4 μικρές ντομάτες, τριμμένες
- 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 ποτηράκι άσπρο κρασί
- αλάτι, πιπέρι
- νερό, όσο πάρει