Μια συνταγή που την τρως σαν κανονικό φαγητό ή σαν πρώτο πιάτο. Την επομένη γίνεται ακόμη πιο νόστιμη, μιας και τα καλοκαιρινά αρώματά της βρίσκουν το χρόνο να παντρευτούν. Σερβίρεται πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.
Υλικά
- 3 μελιτζάνες στενόμακρες σε χοντρά καρέ
- 4 πιπεριές Φλωρίνης σε χοντρά καρέ
- 3 πιπεριές κίτρινες, σε χοντρά καρέ
- 2 ντομάτες ώριμες, πολτοποιημένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζάνι ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι
- 1 κλωναράκι θυμάρι
- 6-7 μεγάλα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι κουκουνάρι
- ½ φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
- φρυγανισμένες, χοντρές φέτες από μπαγιάτικο ψωμί
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το θυμάρι με ρίγανη και να προσθέσετε κυβάκια φέτας πάνω στη μπρουσκέτα.