Αυθεντικά ελληνικά τοπία, αρώματα, γεύσεις και αναμνήσεις βρήκαν καταφύγιο στην καρδιά του Μιλάνου σε έναν εμπνευσμένο χώρο που μοσχοβολά Ελλάδα.

vasiliki

Προσεγγίζοντας την κουζίνα με το ρομαντισμό μιας ποιήτριας και την αμεσότητα μιας γυναίκας με βαθιά λατρεία για την ελληνική παράδοση, η Βασιλική Πιερρακέα πήρε ένα κομμάτι από την Ελλάδα και το μοιράστηκε με τη γειτονική Ιταλία. Στο φινετσάτο χώρο που έστησε όμως δεν θα μπορούσε να μην έχει και έναν αρωγό με ίδιο όραμα αλλά και εμπειρία και αυτός δεν ήταν άλλος από το Γιάννη Μπαξεβάνη.

VasilikiKouzina-(3)

VasilikiKouzina-(4)

Η «Vasiliki Kouzina» ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι της με αφετηρία την Καλαμάτα όπου επιστρέφει πίσω στις ρίζες και τα Κυριακάτικα μεσημεριανά τραπέζια με εισιτήριο τη μαγειρική. Βάπτισμα του πυρός, τα επετειακά τραπέζια του Δεκαπενταύγουστου έξω από το μοναστήρι του Βουλκάνου κοντά στην Βαλύρα Μεσσηνίας στο «Μεθυσμένο Χελιδόνι», την ερασιτεχνική ταβέρνα που έστηνε ο παππούς της Βασιλικής. Από τις αρχές Απριλίου λοιπόν στήνοντας με τη σειρά της ένα εστιατόριο – delicatessen που δεν αφιερώνεται αποκλειστικά στο μαγείρεμα, αλλά στη γαστρονομική κουλτούρα, τη δημιουργικότητα, την επιδεξιότητα και την κοινωνικοποίηση, κατάφερε να στεγάσει και ένα όραμα που έχτιζε επί σειρά ετών.

VasilikiKouzina-(10)

Στη stylish σάλα συνυπογράφει ο Νεκτάριος Ντάλλας, ενώ σε ό,τι αφορά το μενού, είναι γνώριμο, αλλά συγχρόνως πρωτότυπο, γεμάτο δημιουργικούς γευστικούς συνδυασμούς. Η «ελληνική απόβαση» στο πιάτο των Μιλανέζων ξεκινά με πιάτα όπως σουγάνια Μυτιλήνης, καρδιές αγκινάρας γεμιστές με τυριά, σουτζουκάκια σμυρναίικα, μουσακά, χοιρινό με σύκα και σέλινο, γιουβαρλάκια αβγολέμονο κ.ά. και ολοκληρώνεται με ένα ρυζόγαλο, καρυδόπιτα, γαλακτομπούρεκο ή κυδώνια ψητά. Η επιλεκτική βιτρίνα ελληνικών προϊόντων που δεσπόζει στο χώρο, όπου πραγματοποιούνται επιδείξεις και εργαστήρια μαγειρικής συμπληρώνει την εικόνα του «Vasiliki kouzina» μαζί με μια οινική λίστα, που απαρτίζεται μόνο από ελληνικές ποικιλίες, η οποία διαμορφώθηκε μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με Έλληνες παραγωγούς. «Βαθιά επιθυμία μου είναι να δημιουργήσω ένα χώρο που χαρακτηρίζεται από την τέχνη της γεύσης και την ευθυμία να γνωρίσουν την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Αλλά πάνω απ’ όλα να προσφέρω καλό φαγητό!», επισημαίνει χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια.

info
Δευτέρα ως Κυριακή (εκτός Τρίτης) 12:00- 24:00, Via Clusone 6, 20135, Μιλάνο, Ιταλία, www.vasilikikouzina.com