Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Καθαρά Δευτέρα 3/3
Παραδοσιακό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Μια κλασική και αγαπημένη συνταγή με χταπόδι για να μην ξεχνάμε τις ρίζες μας.
Ορεκτικό
Ανοιχτή κρεμμυδόπιτα
Φτιάχνουμε ανοιχτή κρεμμυδόπιτα, νηστίσιμη. Αγαπημένη πίτα για μικρούς και μεγάλους.
Επιδόρπιο
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι και πορτοκάλι
Άλλοι τον προτιμούν με χοντρό σιμιγδάλι, άλλοι με ψιλό. Άλλοι αρτύσιμο, άλλοι νηστίσιμο, πολύ καβουρντισμένο ή λιγότερο. Άλλοι σκέτο, άλλοι με καρύδια. Η δική μας η πρόταση για χαλβά βρίσκεται κάπου στη μέση. Με δυο ειδών σιμιγδάλια, ήπια γλυκό, με πολλά αρώματα και ωραία εμφάνιση.
Τρίτη 4/3
Μοσχαράκι σαν χιουνκάρ αλλά με χούμους
Ακούγοντας τη λέξη «ρεβίθια» το μυαλό μας πάει αμέσως στο χούμους. Εδώ ετοιμάζουμε το κλασικό χούμους με την προσθήκη ψητού κουνουπιδιού, που σερβίρεται με πικάντικο μοσχαράκι και γίνεται το πιο comfort food που θα μπορούσε κανείς να απολαύσει στο καθημερινό του τραπέζι.
Τετάρτη 5/3
Cacio e pepe με Σκοτύρι Ίου
Η πιο απλή μακαρονάδα. Κυριολεκτικά σημαίνει «τυρί και πιπέρι». Είναι μια κλασική μακαρονάδα της περιοχής του Λάτσιο της Ιταλίας, που φτιάχνεται με μπόλικο τυρί pecorino (cacio) και πιπέρι (pepe).
Πέμπτη 6/3
Εύκολα γιουβαρλάκια σούπα
Το τέλειο φαγητό για όσους ξέρουν τα βασικά στη μαγειρική. Φτιάχνονται στο άψε σβήσε, ενώ γίνονται σε διάφορες παραλλαγές.
Παρασκευή 7/3
Γίγαντες με σέσκουλα στον φούρνο
Τα όσπρια ταιριάζουν πολύ με τα χόρτα, όχι μόνον με τα δεύτερα να τα συνοδεύουν ως σαλάτα, αλλά και στην κατσαρόλα ή στο φούρνο μαγειρεμένα μαζί.
Σάββατο 8/3
Στήθος κοτόπουλου με πάπρικα και πέστο βασιλικού
Φτιάχνουμε σπιτικό πέστο βασιλικού και μαγειρεύουμε στήθος κοτόπουλου στο φούρνο που του δίνει τη φίνα γεύση του. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή πατάτες τηγανητές κι έχουμε ένα εξαιρετικό πιάτο.
Κυριακή 9/3
Γίδα βραστή με τραχανά
Η Ερασμία Μπαλάσκα μας δίνει τη δική της εκδοχή για ένα παραδοσιακό αγαπημένο ρουστίκ πιάτο όπως είναι η γίδα βραστή με τραχανά.
Ορεκτικό
Πιτσάκια με πατέ ελιάς, ντομάτα, πιπεριά και κρεμμύδι
Γρήγορο και οικονομικό σνακ, με μεσογειακές, απλές γεύσεις. Εξάλλου, ποιος λέει «όχι» στην πίτσα;
Επιδόρπιο
Αρμενοβίλ, το σεμιφρέντο της Θεσσαλονίκης
Η δημιουργία του αρμενοβίλ λέγεται ότι συνδέεται με την παραμονή των γαλλικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια του Α΄ Π. Πολέμου, εξού και η γαλίζουσα κατάληξη.
Το άρθρο της εβδομάδας
