Από την πλήρη αφάνεια, τα τελευταία χρόνια η προβατίνα έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο trend. Μπορεί να την βρει κανείς παντού: από τα μενού των πιο in εστιατορίων μέχρι το τελευταίο σουβλατζίδικο. Και σε διάφορες εκδοχές: από παϊδάκια μέχρι μπέργκερ. Και βέβαια η Τσικνοπέμπτη είναι η κατάλληλη αφορμή για την τιμήσουμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ζητήσουμε ένα καλό κομμάτι κρέας από τον κρεοπώλη μας και να το μαγειρέψουμε με την ανάλογη φροντίδα που χρειάζεται το κάθε διαφορετικό τμήμα της προβατίνας ώστε να έχουμε ένα εξαιρετικά νόστιμο αποτέλεσμα την ημέρα της απόλυτης κρεατοφαγίας.

Παϊδάκια προβατίνας στα κάρβουνα με salsa πράσινων μυρωδικών
Αναβαθμίζουμε τα παϊδάκια προβατίνας με σος πράσινων μυρωδικών.

Μπέργκερ προβατίνας
Αν ψάχνετε μία μοντέρνα εκδοχή γι’ αυτή την Τσικνοπέμπτη δοκιμάστε να φτιάξετε ένα απολαυστικό μπέργκερ προβατίνας με πολλά αρωματικά και μια δροσερή σος.

Προβατίνα με χοντρό μακαρόνι και στακοβούτυρο
Ταιριάζει φανταστικά με τα ζυμαρικά, γι’ αυτό και μαγειρεύουμε ζουμερή προβατίνα με χοντρό μακαρόνι και στακοβούτυρο. Μία απολαυστική συνταγή κατσαρόλας.

Κοντοσούβλι προβατίνας σε γιαουρτόγαλο
Ετοιμάζουμε το πιο ξεχωριστό κοντοσούβλι, από προβατίνα και μαριναρισμένο σε γιαούρτι και γάλα. Ένα πιάτο που θα λατρέψει κάθε γνήσιος λάτρης του κρέατος.

Προβατίνα στη λαδόκολλα
Αργοψημένη λαχταριστή προβατίνα, που παρότι θέλει υπομονή στο ψήσιμο μπορεί να γίνει λουκούμι.

Προβατίνα στη γάστρα με αμύγδαλα, ρετσίνα και φρέσκο σκόρδο
Αυτή η νόστιμη συνταγή δεν θέλει κόπο αλλά μεράκι, τα απαραίτητα μυρωδικά και αρκετή υπομονή μέχρι να ψηθεί.

Ριζότο με κρόκο Κοζάνης και κοκκινιστή προβατίνα με κύμινο
Αυτό το ριζότο με το φωτεινό χρώμα ταιριάζει ιδανικά με τη μεστή γεύση της κοκκινιστής προβατίνας

Προβατίνα λεμονάτη με μυρωδικά και αγκινάρες
Αργομαγειρεμένη προβατίνα που λιώνει στο στόμα. Η ουσία της ελληνικής κουζίνας αποτυπωμένη σε ένα πιάτο με απλά υλικά, αυθεντική γεύση και αρώματα που ξυπνούν μνήμες

Χοντρό μακαρόνι με προβατίνα, μαύρο πιπέρι και ξηρό ανθότυρο Νάξου
Ένα πιάτο λιτό και γενναιόδωρο, που φέρνει στο τραπέζι μας την αυθεντική παρηγορητική γεύση της ελληνικής κουζίνας