Η ρόκα ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των υλικών που με την προσθήκη της μπορεί να απογειώσει ένα πιάτο. Επίσης, είναι πολύ θρεπτική αφού είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C, κάλιο, μεταλλικά στοιχεία καθώς και ψευδάργυρο. Η γεύση της είναι πιπεράτη, αρωματική και ελαφρώς πικρή. Έτσι, συγκεντρώσαμε μερικές από τις αγαπημένες μας και ιδιαίτερες συνταγές που έχουμε στο olivemagazine.gr για να μπορέσετε να φτιάξετε στο σπίτι πιάτα με πρωταγωνίστρια τη ρόκα.
Σαλάτα με ρόκα, παντζάρια, πορτοκάλι και κρεμμύδι
Φτιάχνουμε φρέσκια σαλάτα με ρόκα και παντζάρια. Ετοιμάζουμε και την πιο νόστιμη σάλτσα με μηλόξιδο και πορτοκάλι.
Σαλάτα ρόκα με παξιμάδια χαρουπιού, δυόσμο και βραστά αβγά
Εύκολη και χορταστική σαλάτα για το καθημερινό τραπέζι, που μπαίνει άνετα και σε ταπεράκι για το γραφείο.
Πίτσα με ντομάτα, κρεμμύδι, μανιτάρια, ζαμπόν και ρόκα
Το απόλυτο σνακ που αγαπούν όλες οι ηλικίες σε μια απλή και νόστιμη εκδοχή του.
Ταλιατέλες με γαρίδες, κουκιά και ρόκα
Μία διαφορετική μακαρονάδα που συνδυάζει αρμονικά γαρίδες με φρέσκα κουκιά. Ο αναπάντεχος αυτός συνδυασμός θα σας εκπλήξει ευχάριστα με την πλούσια γεύση του.
Σπαγγέτι με πέστο ρόκας και ντοματίνια
Ποιος είπε ότι πέστο φτιάχνουμε μόνο με βασιλικό, για του λόγου το αληθές μια συνταγή με βάση ρόκα σπιρτόζα, μαϊντανό, αμύγδαλα αντί για κουκουνάρι κι ελληνικό κεφαλοτύρι αντί για παρμεζάνα.
Ρολά με προσούτο, αχλάδια και ρόκα
Ένα ωραίο μεζεδάκι που συνδυάζει το προσούτο με δροσερό αχλάδι και πικάντικη ρόκα, το οποίο το πιάνεις και με το χέρι και το κάνεις μια μπουκιά. Ότι πρέπει για μια φιλική συγκέντρωση στο σπίτι.
Σκορδόψωµο µε φουρνιστές ντοµάτες, πικάντικη ρόκα και Μετσοβόνε
Φτιάχνουμε υπέροχο σκορδόψωμο με ψητές ντομάτες και ρόκα που μπορούμε να απολαύσουμε είτε ως ορεκτικό, είτε ως μια σαλάτα-γεύμα.
Διαφορετικό πέστο με ρόκα, μαϊντανό και θυμάρι
Ένα πέστο μπορεί να γίνει εξίσου νόστιμο και με άλλα μυρωδικά, όπως η ρόκα ή ο μαϊντανός και το θυμάρι.
Αλμυρή τούρτα με ρόκα και τυριά
Μία ομελέτα που ψήνεται σε φόρμα στο φούρνο και κάνει ένα νόστιμο πλην εντυπωσιακό ορεκτικό.
Φιλέτο κοτόπουλο στον ατμό με λεμονόχορτο και σάλτσα ρόκας
Μία ελαφριά συνταγή, ιδανική για περιόδους δίαιτας και όχι μόνο. Το μαγείρεμα στον ατμό είναι ιδανικό για να ετοιμάσετε υγιεινά πιάτα, ενώ η προσθήκη συστατικών στο σκεύος αλλά και η σάλτσα που συνοδεύει το κοτόπουλο, δίνουν στο φαγητό έξτρα νοστιμιά.