Ένα πέστο μπορεί να γίνει εξίσου νόστιμο και με άλλα μυρωδικά, όπως η ρόκα ή ο μαϊντανός και το θυμάρι.
Yλικά για 1 βαζάκι:
½ ματσάκι μαϊντανό, τα φυλλαράκια
½ ματσάκι ρόκα
4 κουτ. σούπας κουκουνάρι
½ ματσάκι φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια
4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
ξύσμα από ½ λεμόνι (ακέρωτο)
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζουμε το κουκουνάρι για 2΄-3΄. Στο μούλτι ρίχνουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό, τη ρόκα, το λάδι και το κουκουνάρι. Αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι τα υλικά να πολτοποιηθούν εντελώς και να ομογενοποιηθούν
Το άρθρο της εβδομάδας
![Summer,Salad,Of,Watermelon,,Feta,Cheese,And,Fresh,Mint,Leaves](https://cantina.protothema.gr/wp-content/uploads/2024/07/karpouzi-feta-anoigma.jpg)