Ο Μάιος δεν φέρνει μαζί του μόνο ανθισμένα τοπία, αλλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά και αυτά μαζί τους πολλά χρώματα και αρώματα. Ήδη από τον Απρίλιο τα καλαθάκια στην κουζίνα μας γεμίζουν με κατακόκκινες ζουμερές φράουλες ενώ τα φαγητά μας με φρέσκες αγκινάρες, κουκιά και καταπράσινα σπαράγγια. Αυτό τον μήνα ξεκινάνε να κάνουν την εμφάνισή τους τα αγαπημένα βερίκοκα, οι βανίλιες και τα μούσμουλα, ενώ μεταξύ άλλων τα πράσινα φασολάκια, τα κολοκυθάκια και τα αμπελόφυλλα μάς δίνουν την ευκαιρία να απολαύσουμε λαχανικά εποχής θρεπτικά και πεντανόστιμα. Εμείς καλωσορίζουμε τον -για πολλούς- ομορφότερο μήνα του χρόνου με 5 πεντανόστιμες συνταγές με χαρακτήρα ανοιξιάτικο για να μας συνοδεύουν από το πρωί έως το βράδυ.

Βερίκοκο στο πρωινό, στο δεκατιανό και στο μεσημεριανό μας

Φρούτο με πολλούς οπαδούς που το περιμένουν πώς και πώς να κάνει την εμφάνισή του αυτή την εποχή. Φυσικά, ταιριάζει υπέροχα σε πλούσιες φρουτοσαλάτες ή μέσα σε γιαούρτι πασπαλισμένο με ξηρούς καρπούς, βρώμη ή ακόμα και κομματάκια σοκολάτας. Και αν θέλετε και άλλες ιδέες για πρωινό σκεφτείτε μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε να το κάνετε μαρμελάδα που ειδικά αν σας αρέσουν οι γλυκόξινες γεύσεις, θα τη λατρέψετε. Απλώστε μια γενναία ποσότητα πάνω σε μια ζεστή, καλοφρυγανισμένη φέτα ψωμιού, βάλτε τη σε σπιτικά pancakes, γλυκιές κρέπες και φυσικά συνδυάστε το τις ζεστές ημέρες με λίγο παγωτάκι βανίλια. Αλλά το βερίκοκο ταιριάζει μοναδικά και με αλμυρές συνταγές κυρίως ως βασικό συστατικό σε γλυκόξινες σάλτσες και chutneys αλλά και σε δροσερές πράσινες σαλάτες εποχής.

Δείτε παρακάτω τις συνταγές που προτείνουμε:

Τα μυστικά για την τέλεια μαμαδίστικη μαρμελάδα βερίκοκο
Τα βερίκοκα είναι ένα θρεπτικό αλλά και πολύ γευστικό καλοκαιρινό φρούτο που ταιριάζει σε πολλά γλυκά αλλά μπορεί να γίνει και μαρμελάδα για να συνοδεύσει το πρωινό σας ή το brunch ή να χρησιμεύσει για να φτιάξετε την τέλεια πάστα φλώρα. Αν έχετε συνηθίσει να τρώτε μαρμελάδες που φτιάχνει η μητέρα σας ή η γιαγιά σας, μπορείτε εύκολα να ακολουθήσετε την οικογενειακή παράδοση και να ετοιμάσετε την πιο τέλεια σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο.

Γλυκόξινο κοτόπουλο με βερίκοκα και φιστίκια Αιγίνης
Νόστιμο πιάτο που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα, και κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις με την υπέροχη, γλυκόξινη γεύση του. Σερβίρετέ το πάνω σε ρύζι μπασμάτι.

Ένα spritz για μετά το γραφείο

Ο λαμπερός ήλιος της άνοιξης και του καλοκαιριού επιτάσσουν δροσιστικό και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα κάνοντας τα spritz ιδανική επιλογή για μια after office παρεΐστικη συνάντηση. Δεν είναι τυχαίο ότι τα spritz κάθε είδους μονοπωλούν τους καταλόγους και τις επιλογές για κοκτέιλ αυτή την εποχή αφού οι φυσαλίδες φαίνεται πως χαλαρώνουν τους ρυθμούς και ανεβάζουν τη διάθεση. Βάλτε στο σέικερ φέτες λεμονιού, αρωματικά φύλλα μέντας, ανθρακούχο αναψυκτικό και λίγο λικέρ, καλέστε αγαπημένα πρόσωπα και απολαύστε ένα από τα πιο ιδιαίτερα και all time classic spritz.

Δείτε παρακάτω τη συνταγή:

Hugo Spritz: Πώς να φτιάξετε το δροσερό ανοιξιάτικο κοκτέιλ
Τα spritz ποτά είναι συνώνυμα της άνοιξης και του καλοκαιριού. Η χαλαρότητα της εποχής «παντρεύεται» με τις φυσαλίδες των spritz και ειδικά κάθε καλοκαίρι μονοπωλούν τους καταλόγους των μπαρ.

Κολοκυθάκια για απογευματινό σνακ ή για ένα ελαφρύ βραδινό

Τα πρώτα κολοκυθάκια κάνουν την εμφάνισή τους και οι επιλογές για να τα απολαύσουμε είναι πραγματικά αμέτρητες. Βραστό σε ζεστές σαλάτες λαχανικών, ψητό στον φούρνο μέσα σε μπριάμ, ή ως πεντανόστιμο συνοδευτικό σε κρέας ή κοτόπουλο. Παρέα με το μεσημεριανό ή το ελαφρύ βραδινό μας, ραντίστε το με λίγο ελαιόλαδο, τηγανίστε το σε λεπτές μακριές φέτες με λίγο αλεύρι για να θυμίζει κάτι από τα καλοκαίρια μας στο χωριό ή τολμήστε να το μεταμορφώσετε σε αλμυρό σνακ για ατελείωτα τσιμπολογήματα στον καναπέ τα ανοιξιάτικα απογεύματα.

Δείτε παρακάτω τις συνταγές που προτείνουμε:

Σπιτικά τσιπς από κολοκύθι με θαλασσινό αλάτι και ξίδι
Ελαφριά και τραγανά, αυτά τα σπιτικά τσιπς κοντράρουν επάξια τα αγαπημένα μεν ανθυγιεινά δε πατατάκια του περιπτέρου.

Χωριάτικη με ντάκο, λιαστές ντομάτες και κολοκύθια
Μια καλή χωριάτικη σαλάτα δεν λείπει από τα καλοκαιρινά τραπέζια μας. Αυτή ξεχωρίζει με την προσθήκη ντάκου, κολοκυθιού, λιαστής ντομάτας και καππαρόφυλλων, που της δίνουν άλλη γευστική ένταση.