Οι αγαπημένες πιπεριές δίνουν άρωμα, χρώμα και γεύση στο καλοκαίρι μας. Ταιριάζουν υπέροχα με φέτα και ντομάτα στη χωριάτικη σαλάτα είτε με ρύζι και κιμά, γεμιστές στο μεγάλο ταψί. Άλλοτε πάλι γίνονται ανεπανάληπτα νόστιμες στη σχάρα συνοδεύοντας λαχταριστά κρέατα στα κυριακάτικα μπάρμπεκιου. Εμείς συγκεντρώσαμε 20 μοναδικές συνταγές με πιπεριές όλων των χρωμάτων για κάθε ώρα της ημέρας. Απολαύστε τις ωμές σε μια δροσιστική σαλάτα, φουρνίστε τις μέσα σε παραδοσιακές πίτες και μάθετε πώς να τις διατηρήσετε ξιδάτες στο βάζο φυλάσσοντας στο ντουλάπι της κουζίνας σας έναν υπέροχο μεζέ για όλο τον χρόνο.
Δείτε παρακάτω τις συνταγές μας:
Σαλάτες
Τρίχρωμη σαλάτα με πιπεριές
Ωραία καραμελωμένες πολύχρωμες πιπεριές, που σερβίρονται εξαιρετικά ως σαλάτα ή συνοδεύουν πιάτα με κρέας ή πουλερικά.
Πιπεριές με βλίτα
Βλίτα και πιπεριές, δύο αγαπημένα υλικά της ελληνικής υπαίθρου που όταν μπαίνουν στο ίδιο πιάτο, συστήνουν στο καθημερινό καλοκαιρινό μας μενού, έναν πεντανόστιμο μεζέ, καταπληκτικό συνοδευτικό των κρεατοφιλικών ή ψαροφιλικών μας συνταγών.
Σαλάτα πικάντικη με πιπεριές
Μια υπέροχη σαλάτα που σερβίρεται ακόμη και σαν ορεκτικό, σαν γέμιση για να τυλίξετε το μίγμα σε αραβικές πιτούλες και να το απολαύσετε σαν σνακ.
Πίτες
Πίτα με πιπεριές και φέτα
Οι πιπεριές δίνουν πιάτα άφταστης νοστιμιάς. Ετοιμάζουμε πίτα με πιπεριές, κολοκύθια, φέτα και γραβιέρα και δεν τη χορταίνουμε!
Πολύχρωμη πιπερόπιτα με μανούρι και μυρωδικά
Μία ενδιαφέρουσα πίτα με πιπεριές και τυρί που σερβίρετε ως πρώτο πιάτο ή την παίρνετε μαζί σας στο ταπεράκι για το γραφείο.
Στριφτή πιπερόπιτα
Με πιπεριές φτιάχνεται μια πεντανόστιμη και άκρως καλοκαιρινή πίτα που θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση και τα αρώματά της.
Μεζεδάκια
Πιπερονάτα με κουκουνάρι
Εύκολη και νόστιμη, η πιπερονάτα έχει πολυδιάστατο ρόλο στο τραπέζι μας. Ως μεζές σερβιρισμένη σε μια πιατελίτσα παρέα με ουζάκι, πάνω σε μπρουσκέτες, ή με ζυμαρικά. Συνοδεύει επίσης ωραιότατα ψητά κρέατα και πουλερικά.
Το τέλειο μεζεδάκι: κοκκινιστές πιπεριές με κρεμμυδάκι και μπούκοβο
Αυτό το ορεκτικό μεζεδάκι με τις πράσινες και κόκκινες πιπεριές και την προσθήκη του μπούκοβου γίνεται ταιριαστό μεζεδάκι για το τσίπουρο μας.
Ψητές πιπεριές κέρατο
Βάζουμε τις πιπεριές στον φούρνο και φτιάχνουμε έναν πικάντικο μεζέ, εξίσου νόστιμο με τη συνηθισμένη του τηγανητή εκδοχή, αλλά πιο ελαφρύ και υγιεινό.
Ετοιμάζουμε ξιδάτες πιπεριές Φλωρίνης για όλο το χρόνο
Είναι υπέροχο συνοδευτικό για το τσίπουρο ή το κρασί και την μπύρα μας και ταιριάζει με τα κυρίως πιάτα μας, όπως ένα ψητό ψάρι.
Πιπεροτηγανιά με κοτόπουλο, κρασί και λαδοτύρι Μυτιλήνης
Ο απόλυτος μεζές με κοτόπουλο και λαδοτύρι για το κρασί, που φτιάχνεται πανεύκολα και γρήγορα και θα αγαπήσει όλη η παρέα.
Οι πιο νόστιμες ψητές πιπεριές στη φριτέζα αέρος σε 15′
Ένα υπέροχο συνοδευτικό -ιδανικά για ψητά κρέατα- ή ένα νόστιμο υλικό-μπαλαντέρ για μια μεγάλη ποικιλία πιάτων: από ζεστές ή κρύες σαλάτες λαχανικών μέχρι πίτσες, σάντουιτς και μπουρίτο.
Σάλτσες
Πέστο με πιπεριές Φλωρίνης, φέτα και μαϊντανό
Το pesto δεν γίνεται μόνο με βασιλικό και κουκουνάρια. Γίνεται και με άλλα υλικά και δεν χρειάζεται μαγείρεμα. Αν σας περισσέψει, το βάζετε σε γυάλινο βαζάκι, το σκεπάζετε ως επάνω με ελαιόλαδο και το συντηρείτε για πάνω από μια εβδομάδα στο ψυγείο.
Σούπα με κόκκινες πιπεριές και κριτσίνια ελιάς
Μία φίνα σούπα για να προσφέρετε ως finger food στα ρεβεγιόν ή ως πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο δείπνο.
Μαρμελάδα καυτερής πιπεριάς σε λιγότερο από μια ώρα
Δώστε λίγη ένταση στο κρέας με αυτή τη διάφανη κόκκινη καυτερή μαρμελάδα. Σε μόλις 45΄ θα ετοιμάσετε 1 βαζάκι των 500 ml.
Γεμιστές
Πιπεριές γεμιστές με γαυράκια
Οι γεμιστές πιπεριές είναι από τους καλύτερους μεζέδες για ούζο και τσίπουρο, ειδικά αν στη γέμιση τους προσθέσουμε και ψάρι όπως γαύρο λαδορίγανη.
Πολύχρωμες πιπεριές γεμισμένες με μυρωδάτο ταμπουλέ
Μια δροσερή χορταστική σαλάτα, που συνοδεύει άνετα ένα ελαφρύ κυρίως πιάτο.
Κοτόπουλο με γεμιστές πιπεριές
Οι γεμιστές πιπεριές είναι τέλειο ορεκτικό. Όταν βρεθούν όμως με κοτόπουλο στην κατσαρόλα, το αποτέλεσμα είναι ένα ωραιότατο κυρίως ιδανικό και για τα κυριακάτικα τραπεζώματα.
Πιπεριές κέρατα γεμιστές με κιμά και πλιγούρι
Τα γεμιστά λαχανικά είναι από τα πιάτα που αγαπά πολύ και το ελληνικό τραπέζι. Γεμίζουμε τις πιπεριές με πλιγούρι και κιμά και τις ψήνουμε στο φούρνο.
Ψητές πράσινες πιπεριές γεμιστές με αρωματικό κατίκι Δομοκού
Το κατίκι είναι ένα τυρί με πολύ χαμηλά λιπαρά, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άφοβα σε πολλές συνταγές. Η πιπεριά κέρατο με τη χαρακτηριστική γεύση της, σε συνδυασμό με το μαλακό αυτό τυρί, δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Το μόνο που μας λείπει είναι η αίσθηση του τραγανού που θα μας δώσει η ψημένη γαλέτα.