Την ξέρουμε κυρίως α λα πολίτα ή μαγειρεμένη με φρέσκα κουκιά. Όμως η αγκινάρα πάει με όλα, γίνεται λευκή αλλά και κοκκινιστή, σουφλέ, πίτα, μουσακάς, πουρές, ομελέτα, σούπα, κροκετάκι, μαγειρεύεται με όλα τα κρέατα αλλά έχει μια προτίμηση στο αρνάκι ή το κατσικάκι, στο μπριάμ, με σπανάκι, με συκωτάκια πουλιών και κόκορα, αγαπά όλα τα θαλασσινά όπως το χταπόδι, τις σουπιές, τις γαρίδες, τον παστό μπακαλιάρο και το ψάρι, γίνεται ακόμη και γλυκό του κουταλιού αλλά και χωνευτικό λικέρ.
Μαγειρεμένη την ξέρουμε, αλλά δοκιμάστε την και ωμή, όπως οι Κρητικοί, ψιλοκομμένη, με λεμόνι, χοντρό αλάτι και αγουρέλαιο… Συγκεντρώσαμε δέκα πεντανόστιμες συνταγές για να διαλέξετε ποια ταιριάζει στο δικό σας ανοιξιάτικο τραπέζι.
Αγκινάρες με αρακά και φρέσκο μάραθο
Ένα πολύ νόστιμο λαδερό, με φρέσκα λαχανικά της άνοιξης, που ταιριάζει πολύ στο καθημερινό και σαρακοστιανό τραπέζι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Μουσακάς με αγκινάρες και εύκολη μπεσαμέλ γιαουρτιού
Μια ακόμα νόστιμη εκδοχή του αγαπημένου μουσακά, στη οποία αντικαθιστούμε τις μελιτζάνες με αγκινάρες και την κλασική μπεσαμέλ με γιαούρτι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Χοιρινό με αγκινάρες και αμύγδαλα
Ένα μαγειρευτό κατσαρόλας με χοιρινό και αγκινάρες που κερδίζει τις εντυπώσεις με την πλούσια γεύση του. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Πράσινη σαλάτα με αγκινάρες και παναρισμένο ανθότυρο
Όσο οι αγκινάρες είναι στην εποχή τους τις απολαμβάνουμε και σε νόστιμες σαλάτες. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Κοτόπουλο φρικασέ με αγκινάρες
Ένα ανοιξιάτικο φρικασέ με κοτόπουλο και αγκινάρες, που θα σας κερδίσει με τη γεύση του. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Αγκινάρες αλά πολίτα
Εκμεταλλευόμαστε το απόλυτο ανοιξιάτικο λαχανικό και φτιάχνουμε αγκινάρες αλά πολίτα, ένα φαγητό που αγαπούν χορτοφάγοι και μη. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Τάρτα με αγκινάρες και μπέικον
Μία ξεχωριστή ανοιξιάτικη τάρτα με αγκινάρες. Την εμπλουτίζετε με μπέικον και γίνεται ακόμη πιο λαχταριστή. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Κατσικάκι με αγκινάρες και κουκιά
Ένα ωραίο, ανοιξιάτικο φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Ανοιξιάτικο πιλάφι με αρακά και αγκινάρες
Ένα πολύ νόστιμο πιλάφι με φρέσκα ανοιξιάτικα λαχανικά που θα απολαύσετε ως κυρίως πιάτο, αλλά και ως συνοδευτικό για ψητό κρέας, πουλερικά ή ψάρι στο κυριακάτικο τραπέζι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Φριτάτα με αγκινάρες και φέτα
Φριτάτα στα ιταλικά, τορτίγια στα ισπανικά, ομελέτα στα ελληνικά. Όπως και να την πεις τη λατρεύουν όλοι οι λαοί της Μεσογείου και γίνεται πανεύκολα ακόμη κι αν δεν έχεις ταλέντο στη μαγειρική. Εδώ τη συνδυάζουμε με ελληνικά αρώματα και γεύσεις για απίστευτη νοστιμιά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ