Το αγαπημένο αβοκάντο, είναι μια ελαφριά, χορταστική και υγιεινή επιλογή που μπορούμε να απολαύσουμε με πολλούς τρόπους.  Δείτε 5 τρόπους για νέους γευστικούς συνδυασμούς.

1. Με μαρμελάδα ντομάτας
Φρυγανίζουμε 2 φέτες ψωμιού ολικής και τις αλείφουμε με μαρμελάδα ντομάτας. Λιώνουμε ½ αβοκάντο με λίγο θαλασσινό αλάτι και το μοιράζουμε στις δύο φέτες ψωμιού. Κόβουμε σε «δάχτυλα» και σερβίρουμε με μελάτο αυγό.

2. Με πικάντικο λουκάνικο και αυγό ποσέ
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, και σοτάρουμε καλά 1 κουταλιά σούπας λουκάνικο τσορίθο πάρα πολύ ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε μέσα 1 κουταλές σούπας ξίδι σέρι και 6 ντοματίνια, σε κυβάκια. Φρυγανίζουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ψωμάκι κομμένο στη μέση, μετά προσθέτουμε από 1 φέτα έμενταλ και ψήνουμε στο γκριλ. Προσθέτουμε ½ αβοκάντο λιωμένο και μοιράζουμε τη μισή ποσότητα του λουκάνικου. Ακουμπάμε από 2 αυγά ποσέ, μοιράζουμε το υπόλοιπο μείγμα του λουκάνικου και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε αμέσως.

3. Με πικάντικη καβουρόψιχα
Φρυγανίζουμε 2 χοντρές φέτες λευκό ψωμί. Σε μπολάκι αναμειγνύουμε 50 γρ. καβουρόψιχα ψιλοκομμένη μαζί με τον χυμό από μισό λάιμ, μισή κόκκινη πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη και 1 χούφτα κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο και αλάτι. Λιώνουμε και ανακατεύουμε μισό αβοκάντο με λίγο χυμό λάιμ και αλάτι. Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με το λιωμένο αβοκάντο και από πάνω μοιράζουμε την καβουρόψιχα.

4. Με χούμους και γιαούρτι
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε καλά 1 κονσέρβα ρεβίθια βρασμένα, στραγγισμένα, με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο και ελάχιστο νεράκι. Αλατίζουμε και λιώνουμε επιτόπου τα ρεβίθια. Τα ανακατεύουμε με 2
κουταλιές σούπας στραγγιστό γιαούρτι. Αλείφουμε ελαφρά 2 φέτες τσιαπάτα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,  αναμεμειγμένο με ½ κουταλάκι γλυκού πάπρικα. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να γίνουν τραγανές και
από πάνω μοιράζουμε το χούμους. Μοιράζουμε από πάνω ½ αβοκάντο κομμένο σε φέτες, φέτες αυγού μελάτου και πασπαλίζουμε με πάπρικα.

5. Με καρότο και κρεμμύδι
Κόβουμε 1 καρότο σε φλοίδες και το ανακατεύουμε σε μπολ μαζί με 1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σε μπολάκι ανακατεύουμε 1 κουταλιά σούπας ξίδι λευκό με 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αδειάζουμε το υγρό αυτό μείγμα στο μπολάκι με το καρότο/κρεμμύδι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 10΄. Σε άλλο μπολάκι αναμειγνύουμε 2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος μαζί με ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο, αλατίζουμε και αλείφουμε με το μείγμα 2 φέτες προζυμένιο ψωμί. Από πάνω απλώνουμε 1 αβοκάντο σε λεπτές φετούλες, λίγο καρότο και κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με μιξ μπαχαρικών ζαατάρ.

Φωτογραφία: Αnt Duncan

 

Διαβάστε ακόμα:

Άγουρο αβοκάντο; Το τρικ για να μαλακώσει σε 1 μόλις λεπτό!

Αβοκάντο, ο πράσινος χρυσός των Χανίων!

Σπιτικά νάτσος με ντιπ αβοκάντο και ντιπ γιαουρτιού