Πόσες φορές μας έχει τύχει να πάμε στο σούπερ μάρκετ και όλα μα όλα τα αβοκάντο να είναι ακόμη πολύ σκληρά για να τα χρησιμοποιήσουμε την ίδια μέρα; Αρκετές φορές ακόμη κι αν περάσουν μέρες τα αβοκάντο δεν έχουν φτάσει να έχουν αυτή τη βουτυράτη και κρεμώδη σύσταση, που είναι η ιδανική είτε αν θέλουμε να το κόψουμε σε κομματάκια στη σαλάτα μας είτε αν θέλουμε να το λιώσουμε και να φτιάξουμε γκουακαμόλε.

Κάποιες φορές ξεγελιόμαστε και το κόβουμε πριν την ώρα του και το αποτέλεσμα στο δάγκωμα και από άποψη γεύσης και, κυρίως, από άποψη υφής, είναι δυσάρεστο.

Υπάρχει όμως ένα κόλπο που μπορεί να μας λύσει τα χέρια. Το ξέρατε ότι μπορούμε να «ωριμάσουμε» ένα άγουρο αβοκάντο σε ένα μόλις λεπτό; Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι το φουρνάκι μικροκυμάτων.

Αρχικά θα πρέπει να κόψουμε τα αβοκάντο στη μέση, κατά μήκος και να αφαιρέσουμε το κουκούτσι.

Στη συνέχεια, καλύπτουμε τα αβοκάντο με πλαστική μεμβράνη τροφίμων και τα βάζουμε στο φουρνάκι. (Οι περισσότερες μεμβράνες μπαίνουν στο φουρνάκι, αλλά για να είστε 100% σίγουροι, διαβάστε προσεκτικά τη συσκευασία)

Θα τα ζεστάνουμε για 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά, μέχρι να φτάσουν την υφή που θέλουμε. Όσο πιο σκληρά και πράσινα είναι τα αβοκάντο, τόσο καλύτερο θα είναι και το αποτέλεσμα.

Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε αμέσως, αλλά αν μας ενοχλεί η θερμοκρασία τους μπορούμε είτε να τα βάλουμε για λίγο στο ψυγείο είτε να τα αφήσουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Δείτε επίσης:

Εύκολη σπιτική «μαγιονέζα» με γιαούρτι και αβοκάντο

Μους σοκολάτας με αβοκάντο: η πιο βελούδινη και υγιεινή μους

Ένα αβοκάντο την ημέρα τη χοληστερίνη κάνει πέρα;