Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε παρακάτω 15 νόστιμα πιάτα που ξεχωρίσαμε και αγαπήσαμε από εστιατόρια και μεζεδοπωλεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.
Η κακαβιά του GB Roof Garden
Συνταγή για σούπα κακαβιά από το GB Roof Garden Restaurant and Bar στο Σύνταγμα.
Mοσχαρίσια μάγουλα σοφρίτο από το CTC
Το CTC στον Κεραμεικό μας χαρίζει μια συνταγή για απολαυστικό σοφρίτο με νιόκι πατάτας και μοσχαρίσια μάγουλα. Το μοσχάρι χρειάζεται αρκετές ώρες ψησίματος για να μαλακώσει σωστά, αλλά το ζουμερό και άκρως γευστικό αποτέλεσμα μας ανταμείβει στο τέλος.
Σκορπίνα αχνιστή με αρακά και αγκινάρες από το Pharaoh
Συνταγή για σκορπίνα αχνιστή με αρακά και αγκινάρες από το Pharaoh στα Εξάρχεια.
Chili con carne από το Loco
Συνταγή που βρίσκουμε στην τακερία- τεκιλερία Loco του Αθηναγόρα Κωστάκου στο Μοναστηράκι. Ένα πιάτο αυθεντικό, για όσους λαχταρούν κάτι από τη μεξικάνικη φιλοσοφία.
Γιουβαρλάκια με βρούβες από το Aleria
Μια νόστιμη συνταγή για αυγοκομμένα γιουβαρλάκια σε μια διαφορετική εκδοχή με βρούβες και τραχανά από το Aleria στο Μεταξουργείο.
Κεφτεδάκια με σάλτσα γιαούρτι από το Dopios
Μια συνταγή από το σύγχρονο μεζεδοπωλείο του Χριστόφορου Πέσκια, στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, όπου θα γευτείς δημιουργική κουζίνα, με έμφαση στα τοπικά προϊόντα.
Λάχανο ψητό στη σχάρα με πικάντικη σος από το Aneton
Μια vegan συνταγή από το Aneton στο Σύνταγμα για φακές με λάχανο ψητό στη σχάρα μαριναρισμένο με σος ταχινιού.
Cacio e pepe από το νέο ιταλικό της Πραξιτέλους
Συνταγή για cacio e pepe από το Prac•sitele στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Τσουχτές με καβουρδισμένη μυζήθρα από το ΜANHMANH στην Ακρόπολη
Μια εύκολη συνταγή με μανιάτικες τσουχτές για το καθημερινό μας τραπέζι από το ΜANHMANH στην Ακρόπολη.
Φακές beluga από το Okio
Μια γευστική συνταγή για φακές beluga από το Okio στο Σύνταγμα.
Ριζότο με σπαράγγια από το Ovio
Συνταγή για ριζότο με σπαράγγια και λάιμ από το Ovio στο Σύνταγμα.
Μαντί φούρνου
Συνταγή για μαντί στο φούρνο από τα Καραμανλίδικα του Φάνη στο Μοναστηράκι.
Rice cakes με καπνιστό απάκι από το Proveleggios
Συνταγή για rice cakes με καπνιστό απάκι, sriracha glaze και χόρτα εποχής από το Proveleggios στο Μεταξουργείο.
«Τάκος» σπανακόπιτα από το Sense
Συνταγή για «τάκο» σπανακόπιτα από το Sense στη Διονυσίου Αεροπαγίτου.
Πεϊνιρλί χιουνκιάρ μπεγεντί από το Ergon
Συνταγή για πεϊνιρλί χιουνκιάρ μπεγεντί από το Ergon στο Σύνταγμα.