Μαγειρεύουμε τα κλασικά φασόλια σε 10 διαφορετικές συνταγές και απολαμβάνουμε. Από την κλασική φασολάδα στην πιο μοντέρνα σαλάτα.
Φασόλια πλακί
Η Γιώτα Κουφαδάκη, cheffe patronne του εστιατορίου Μπουκαδούρα στη Χαλκιδική, μας έδωσε μια απλή συνταγή για άσπρα φασόλια, που ποτέ δεν θα πειράξει γιατί έτσι την έκανε η γιαγιά της.
Φασολάδα φούρνου
Αν αναρωτιέστε τι περισσότερο έχει μια φασολάδα φούρνου από την κλασική φασολάδα που μαγειρεύεται στην κατσαρόλα, θα το καταλάβετε μόλις τη δοκιμάσετε, η φουρνιστή της γεύση είναι μοναδική και τρώγεται το ίδιο ευχάριστα τόσο τις πιο κρύες ημέρες, όσο και τις ηλιόλουστες.
Παραδοσιακή φασολάδα
Μια πεντανόστιμη και μοσχοβολιστή αχνιστή φασολάδα που κερδίζει επάξια μια θέση στο καθημερινό μας τραπέζι τώρα που ο καιρός κρυώνει.
Σαλάτα με άσπρα φασόλια, μπέικον και σάλτσα μουστάρδας
Τα άσπρα φασόλια συνδυασμένα με τα κατάλληλα υλικά κάνουν σαλάτες πραγματικά θεσπέσιες. Εδώ, με λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια, καρότα, ντομάτα μπέικον και ένα ωραίο dressing το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο!
Φασουλοσαλάτα με τρία είδη φασολιών
Φτιάξτε αυτή τη χορταστική σαλάτα με 3 είδη φασολιών, εμπλουτίστε τη γεύση τους με καλαμπόκι, κρεμμύδι, μαϊντανό και δυόσμο και απολαύστε τη δροσερή ή χλιαρή, σκέτη σαν κυρίως πιάτο ή σαν συνοδευτικό ψητών κρεατικών.
Φασόλια πιάζ
Κλασική σαλάτα, η επιτομή της απλότητας στο τραπέζι…
Σαλάτα με φασόλια και βινεγκρέτ μουστάρδας Μaille
Μια χορταστική νηστίσιμη σαλάτα που συνοδεύει τέλεια θαλασσινά και ψάρια, ενώ είναι από μόνη της ένα χορταστικό γεύμα αν τη συνοδεύσετε με ωραίο ζυμωτό ψωμί.
Fagioli e scarole ή αλλιώς φασολάδα με αντίδια και λουκάνικο
Η Μάγκυ Ταμπακάκη μας φτιάχνει fagioli e scarole, μια πεντανόστιμη σούπα με βάση τα λευκά φασόλια, που φτιάχνεται με προσθήκη αντιδιών και λουκάνικου.
Χορτόσουπα με λευκά φασόλια
Η εποχή για σούπες έφτασε. Και αυτή εδώ η χορτόσουπα με λευκά φασόλια, σέσκουλα και λαχανικά εποχής είναι ό,τι πρέπει, σούπερ θρεπτική και νόστιμη!
Μοσχαράκι κοκκινιστό με λευκά φασόλια και κοφτό μακαρονάκι
Ένα πλούσιο, θρεπτικό μοσχαράκι με λευκά φασόλια και κοφτό μακαρονάκι που γίνεται λουκούμι στο φούρνο. Μπαίνει στη μέση του τραπεζιού όπως το γιουβέτσι και δεν μένει τίποτα από τη νοστιμιά.