Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιες είναι οι αγαπημένες συνταγές των σεφ; Θα συνδυάζατε ποτέ το κουνουπίδι με τον espresso; Μήπως θα σκεφτόσασταν να μαγειρέψετε σνίτσελ ξιφία; Αν δεν είστε οπαδοί των εκκεντρικών συνδυασμών, τότε μήπως προτιμάτε κάτι πιο comfort και παραδοσιακό όπως οι χυλοπίτες τσουχτές ή οι γίγαντες φούρνου;
10 σεφ, ιδιοκτήτες αγαπημένων εστιατορίων, μοιράζονται μαζί μας τα αγαπημένα τους πιάτα και μάς δίνουν αναλυτικά τις συνταγές, βήμα – βήμα, για να τα απολαύσουμε μαζί με τους αγαπημένους μας.
Αυτές είναι οι αγαπημένες συνταγές που μάς μαγειρεύουν οι σεφ

Κουνουπίδι με σάλτσα σόγιας – εσπρέσο από τον Άνταμ Κοντοβά
Μαγειρεύουμε το κουνουπίδι αλλιώς, σύμφωνα με τη συνταγή που μας έδωσε ο σεφ patron του EX-Machina Άνταμ Κοντοβάς. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Χυλοπίτες τσουχτές από τη Μαρίνα Χρονά
Η σεφ του Ρινί και του Μείγμα, Μαρίνα Χρονά μάς δίνει τη συνταγή για να φτιάξουμε χυλοπίτες τσουχτές, ένα πιάτο συνώνυμο της σπιτικής θαλπωρής. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Τσιγαριαστά σέσκουλα με γαρίδες αχνιστές από την Αργυρώ Κουτσού
Οι γαρίδες δεν μαγειρεύονται μόνο το καλοκαίρι, αλλά όλο τον χρόνο. Η σεφ του Koutsou & Co στο Σύνταγμα, Αργυρώ Κουτσού μάς δίνει τη συνταγή για να τις απολαύσουμε αχνιστές με τσιγαριαστά χόρτα. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Γίγαντες φούρνου με σπανάκι & ξινοτύρι
Ο σεφ της «Ταβέρνας των Φίλων» Γιάννης Μούσιος μάς δίνει τη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο πιάτο με φασόλια γίγαντες. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Κότσι αρνίσιο με χουνκιάρ μπεγεντί από τον Γιάννη Παρικό
Απολαυστικό κότσι με βελούδινο χουνκιάρ μπεγεντί, αργομαγειρεμένο μέχρι να λιώνει. Ένα πιάτο γεμάτο άρωμα, ιδανικό για ιδιαίτερα τραπέζια από τον σεφ του Artisanal, Γιάννη Παρικό. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Σαλάτα σπανακόπιτα από τον Χάρη Νικολούζο
Η παραδοσιακή και αγαπημένη μας σπανακόπιτα μεταμορφώνεται από τον σεφ του μισελενάτου Jerar, Χάρη Νικολούζο σε μία χορταστική και πολύ νόστιμη σαλάτα. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Κοκκινιστά κεφτεδάκια (Polpette al sugo) από την Ελένη Σαράντη
Τα κοκκινιστά κεφτεδάκια είναι μια παραδοσιακή ιταλική συνταγή με αφράτα κεφτεδάκια και πλούσια σάλτσα ντομάτας. Εδώ η Ελένη Σαράντη, σεφ του Osteria Mamma μάς εξηγεί πώς να τα φτιάξουμε βήμα-βήμα. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Τορτίγιες μπακαλιάρου με μαγιονέζα σκόρδου από τον Παναγιώτη Γιακαλή
Ο σεφ του Psicis, Παναγιώτης Γιακαλής συνδυάζει τα παναρισμένα φιλέτα μπακαλιάρου μαζί με τορτίγιες και μία πολύ νόστιμη μαγιονέζα σκόρδου και μας δίνει ένα εύκολο και γεμάτο γεύση πιάτο. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Σνίτσελ ξιφία με ταρτάρ λαχανικών του Δημήτρη Κονταράτου
Ο Δημήτρης Κονταράτος από το Lakani μοιράζεται μαζί μάς τη συνταγή του για σνίτσελ ξιφία με τραγανό πανάρισμα, ταρτάρ λαχανικών και σπιτική σάλτσα μαγιονέζας. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Orecchiette με αντζούγιες και πεκορίνο από τον Giovanni Scaraggi
Ο σεφ του Sole Giaguaro, Giovanni Scaraggi μάς δίνει τη συνταγή για να φτιάξουμε orecchiette, τα ζυμαρικά με καταγωγή από την Απούλια της νότιας Ιταλίας, με αντζούγιες και πεκορίνο. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Styling—ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Φωτογραφίες—ΑΝΤΏΝΗΣ ΓΙΑΜΟΥΡΗΣ
Διαβάστε επίσης
22 comfort συνταγές με κοτόπουλο για όλες τις ώρες της ημέρας