Η κατσαρόλα είναι η ψυχή της ελληνικής κουζίνας. Εκεί όπου το κρέας σιγομαγειρεύεται με υπομονή και αποκτάει βαθιά νοστιμιά. Από το παραδοσιακό γαμοπίλαφο της Κρήτης μέχρι πιο ευφάνταστες συνταγές, όπως οι χυλοπίτες με πρόβατο και χαρουπόμελο, τα μαγειρευτά με κρέας στην κατσαρόλα δεν είναι απλώς φαγητά, αλλά ιστορίες, αναμνήσεις και γεύσεις που ενώνουν γενιές. Γι’ αυτό και συγκεντρώσαμε συνταγές για νόστιμα πιάτα, που φτιάχνονται στην κατσαρόλα.

Συνταγές για μαγειρευτά με κρέας στην κατσαρόλα

Χυλοπίτες με πρόβατο, χαρουπόμελο και πρόβειο γιαούρτι

Νόστιμες και παραδοσιακές, οι χυλοπίτες είναι ένα πιάτο που συνδυάζεται υπέροχα με πρόβατο και χαρουπόμελο, σε μία πιο σύγχρονη εκδοχή. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Μοσχαράκι λεμονάτο με πατάτες και καρότα

Το μοσχαράκι κάνει πραγματικά υπέροχα φαγητά κατσαρόλας, που θα φτιάξετε ξανά και ξανά. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Μοσχάρι φρικασέ με σέσκουλα

Ο Λάμπρος Βακιάρος στρώνει οικογενειακό τραπέζι με ένα λεμονάτο μοσχαράκι φρικασέ αριστούργημα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Μοσχάρι λεμονάτο με αρακά

Αυτό το φαγητό με μοσχάρι και αρακά είναι μια τέλεια πρόταση για μεσημεριανό, που θα αρέσει πολύ και στα παιδιά. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Γαμοπίλαφο – Το πιλάφι της Κρήτης

Το σφακιανό πιλάφι, πιο γνωστό ως «γαμοπίλαφο», είναι έθιμο να σερβίρεται στη Μεγαλόνησο σε γάμους, βαφτίσια, εορταστικά τραπέζια και πανηγύρια. Η τέχνη της απόλυτης λιτότητας στο φαγητό. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

μαγειρευτά με κρέας

Ροσμπίφ μπρεζέ και καρότα με σάλτσα πουλέτ

Ένα σιγομαγειρεμένο στους χυμούς του μοσχαράκι, με τη σάλτσα του να αναδεικνύει όλα τα αρώματα από τα λαχανικά που το συνοδεύουν στην κατσαρόλα. Σερβίρεται συνήθως με ζυμαρικά. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Κασιώτικο πιλάφι με μοσχάρι

Ένα παραδοσιακό φαγητό της Κάσου το οποίο γίνεται σχεδόν με όλα τα κόκκινα κρέατα, εδώ το συναντάμε στην εκδοχή του με μοσχάρι. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Κατσικάκι πατατάτο από την Κίμωλο

Στο Αιγαίο τα πιάτα με κρέας έχουν περίοπτη θέση στην κουζίνα του τόπου, και αυτό το κατσικάκι Κιμώλου θα γίνει αγαπημένη κυριακάτικη συνήθεια όπου κι αν βρίσκεστε. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Coq Au Vin: Κόκορας κρασάτος από τη Γαλλία

Μια συνταγή από τη Βουργουνδία, που φυσικά ζητάει στα υλικά της μαρινάδας και το ομώνυμο κόκκινο ξηρό κρασί. Στα δικά μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια Νάουσα (Ξινόμαυρο). Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Κοκκινιστό μοσχαράκι chili style

Φτιάχνουμε μοσχαράκι κοκκινιστό με έθνικ χαρακτήρα και ξετρελαίνουμε μικρούς και μεγάλους με τη νοστιμιά του. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Παστιτσάδα με κοτόπουλο

Αναζητώντας εκείνη τη γεύση που ορίζει το ελληνικό comfort food, στη σκέψη όλων έρχεται ένα κοκκινιστό. Η παστιτσάδα είναι κάτι περισσότερο από ένα λαχταριστό κοκκινιστό, χάρη στο σπετσερικό. Είναι το φαγητό που θα γεμίσει το τραπέζι μας αναμνήσεις. Σερβίρεται απαραιτήτως με χοντρό μακαρόνι. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Τας κεμπάπ με αρνάκι και πιλάφι

Άραγε χωράνε 2 γυναίκες στην ίδια κουζίνα; Δύο γυναίκες, η μητέρα μου Ευτυχία και η δεύτερη «μητέρα» μου Χρυσάνθη, που μύησε τη μαμά μου στην υπέροχη μαγειρική της, αλλά δεν έπαυε να τη συμβουλεύεται για όσα δεν ήξερε. Αυτό το τας κεμπάπ με αρνάκι και πιλάφι ήταν από τα καλύτερα φαγητά τους. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Αρνάκι κατσαρόλας με ρεβίθια και κουσκούς

Για ένα Κυριακάτικο τραπέζι μπορούμε να ετοιμάσουμε αρνάκι εμπνευσμένο από τις κουζίνες της Ανατολής με ρεβίθια, κουσκούς, φρέσκο κόλιανδρο και σταφίδες. Ένα από τα πιο νόστιμα μαγειρευτά με κρέας στην κατσαρόλα, που θα σας αρέσει πολύ. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

μαγειρευτά με κρέας

Κοτόπουλο Σασέρ (Chasseur)

Το κοτόπουλο Chasseur (του κυνηγού) , είναι μια κλασική Γαλλική συνταγή για κοτόπουλο με μανιτάρια σε πυκνή σάλτσα, που συνδέεται με την Ιταλική cacciatore. Σύμφωνα με τον μύθο, όταν οι κυνηγοί γυρνούσαν σπίτι στο δρόμο μάζευαν και μερικά μανιτάρια που θα χρησιμοποιούσαν στη συνέχεια στη μαγειρική. Το κοτόπουλο Σασέρ είναι μια σχετικά εύκολη αλλά εντυπωσιακά νόστιμη συνταγή με έντονο χαρακτήρα, που σηκώνει καλό κρασί και καλή παρέα να την απολαύσετε. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Κοτόπουλο με πατάτες, λεμόνι και δεντρολίβανο

Είναι μερικά φαγητά που ταιριάζουν σε όλες τις εποχές, σε όλες τις μέρες του χρόνου και σε κάθε περίσταση. Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου φτιάχνει κοτόπουλο στην κατσαρόλα με πατάτες, αρωματισμένο με δεντρολίβανο. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο

Το χοιρινό με το σέλινο ταιριάζουν γάντι, και το αυγολέμονο κάνει το φαγητό ακόμη πιο απολαυστικό και ιδανικό για τη χειμωνιάτικο τραπέζι, όχι μόνο του Σαββατοκύριακου, αλλά και της κάθε ημέρας. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Δείτε επίσης

Τα μοσχαρίσια μάγουλα δεν γίνονται μόνο γιουβέτσι – 4 συνταγές το αποδεικνύουν

12 comfort συνταγές που θα λύσουν όλα σας τα προβλήματα