Η προβατίνα είναι ένα κρέας που ξέρει να γεμίζει το τραπέζι με πλούσιες γεύσεις και αρώματα. Από ζουμερές κατσαρόλες μέχρι εντυπωσιακά σάντουιτς και μπέργκερ, σας παρουσιάζουμε δώδεκα συνταγές που συνδυάζουν παραδοσιακές τεχνικές με σύγχρονες πινελιές. Κάθε πιάτο αναδεικνύει την αυθεντική νοστιμιά της προβατίνας, χωρίς περιττή πολυπλοκότητα, για να το απολαύσουμε με χαρά και χωρίς κόπο.

Προβατίνα με χοντρό μακαρόνι και στακοβούτυρο
Zουμερή, με χοντρό μακαρόνι και στακοβούτυρο σε μια συνταγή για απολαυστικό φαγητό κατσαρόλας. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Προβατίνα λεμονάτη με μυρωδικά και αγκινάρες
Αργομαγειρεμένη, λιώνει στο στόμα. Η ουσία της ελληνικής κουζίνας αποτυπωμένη σε ένα πιάτο με απλά υλικά, αυθεντική γεύση και αρώματα που ξυπνούν μνήμες. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Προβατίνα στη γάστρα με αμύγδαλα, ρετσίνα και φρέσκο σκόρδο
Αυτή η νόστιμη συνταγή, δεν θέλει πολύ κόπο αλλά μεράκι για τα μυρωδικά και αρκετή υπομονή για το ψήσιμο. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Philly προβατίνα σάντουιτς του σεφ Σήφη Μανουσέλη
Η ιδέα για αυτό το σάντουιτς γεννήθηκε τυχαία, ύστερα από ένα μικρό λάθος στην κουζίνα. Μια ψημένη προβατίνα, που είχε ετοιμαστεί για άλλο πιάτο, έγινε η αφορμή για πειραματισμό. Όλα τα υλικά μπήκαν μαζί σε ένα σάντουιτς και το αποτέλεσμα αποδείχθηκε εντυπωσιακό. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Προβατίνα

Προβατίνα τυλιχτή με μπόλια, αρωματικό ρύζι και σάλτσα γιαουρτιού
Ο Γκίκας Ξενάκης την τυλίγει μέσα σε μπόλια, τη γεμίζει με αρωματικό ρύζι και τη σερβίρει με δροσερή, πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού με λάιμ και harissa. Ένα πιάτο που συνδυάζει την ένταση του κρέατος με τη φρεσκάδα των μυρωδικών και την απαλή οξύτητα του γιαουρτιού – comfort food με γκουρμέ διάθεση. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Ριζότο με κρόκο Κοζάνης και κοκκινιστή προβατίνα με κύμινο
Αυτό το ριζότο με το φωτεινό χρώμα ταιριάζει ιδανικά με τη μεστή γεύση της κοκκινιστής προβατίνας. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Μπέργκερ προβατίνας
Η προβατίνα μας επανασυστήνεται ως μπέργκερ και τρώγεται ιδιαιτέρως απολαυστικά με πολλά αρωματικά και μια δροσερή σως. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Προβατίνα
Παϊδάκια προβατίνας στα κάρβουνα με salsa πράσινων μυρωδικών
Αυτά τα παϊδάκια προβατίνας αναβαθμίζονται με τη σος πράσινων μυρωδικών και αποκτούν άλλη γευστική διάσταση! Δείτε τη συνταγή εδώ.

Χοντρό μακαρόνι με προβατίνα, μαύρο πιπέρι και ξηρό ανθότυρο Νάξου
Ένα πιάτο λιτό και γενναιόδωρο, που φέρνει στο τραπέζι μας την αυθεντική παρηγορητική γεύση της ελληνικής κουζίνας. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Προβατίνα

Προβατίνα στη λαδόκολλα
Αυτή η συνταγή για προβατίνα θέλει υπομονή να ψηθεί αργά για πολλές ώρες για να γίνει λουκούμι! Δείτε τη συνταγή εδώ.

Προβατίνα

Κοντοσούβλι προβατίνας σε γιαουρτόγαλο
Ετοιμάζουμε το πιο ξεχωριστό κοντοσούβλι, από προβατίνα και μαριναρισμένο σε γιαούρτι και γάλα. Ένα πιάτο που θα λατρέψει κάθε γνήσιος λάτρης του κρέατος. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Προβατίνα

Προβατίνα κοκκινιστή με μακαρόνια
Πεντανόστιμη προβατομακαρονάδα, που μπορεί να γίνει το ιδανικό γεύμα σε ένα οικογενειακό τραπέζι. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Προβατίνα

Χυλοπίτες με πρόβατο, χαρουπόμελο και πρόβειο γιαούρτι
Νόστιμες και παραδοσιακές, οι χυλοπίτες είναι ένα πιάτο που συνδυάζεται υπέροχα με πρόβατο και χαρουπόμελο, σε μία πιο σύγχρονη εκδοχή. Δείτε τη συνταγή εδώ.

 

Δείτε επίσης:

Ζυγούρι με κριθαράκι στη γάστρα

Brisket: Πώς το φτιάχνουμε στο σπίτι και γίνεται λουκούμι