Μετά τα εορταστικά τραπέζια, όπου όλοι μας καταναλώσαμε αρκετό κρέας, καλό είναι να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας με πιο ελαφριές γεύσεις. Γι’ αυτό αυτή τη φορά σας προτείνουμε συνταγές με βάση τα λαχανικά της εποχής. Από ραγού κουνουπιδιού και μπιφτέκια μπρόκολου μέχρι παέγια λαχανικών ή λαχανόρυζο και πρασόρυζο. Κι από ραταούιγ με χειμωνιάτικα λαχανικά, ως λαχματζούν από κουνουπίδι, οι επιλογές που ακολουθούν καλύπτουν κάθε γούστο. Ανάμεσά τους θα βρείτε τις δικές σας αγαπημένες.
Κουνουπίδι στον φούρνο με 4 τυριά και πέστο λιαστής ντομάτας
Όταν το κουνουπίδι συνδυάζεται με 4 διαφορετικά τυριά και λιαστή ντομάτα, το γευστικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό.
Παέγια λαχανικών
Αυτή η παέγια είναι γεμάτη λαχανικά, είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη. Μπορείτε να τη φτιάξετε είτε σαν συνοδευτικό, είτε σαν ένα ελαφρύ και θρεπτικό κυρίως πιάτο.
Μπιφτέκια μπρόκολου στον φούρνο χωρίς γλουτένη
Αυτά τα ιδιαίτερα μπιφτέκια είναι πολύ υγιεινά και θρεπτικά. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι είναι και νόστιμα, γι΄αυτό θα τα χαρούν και τα παιδιά, αλλά και οι μεγαλύτεροι.
Σουβλάκια μανιταριών στη σχάρα με σάλτσα chimichurri
Αυτά τα σουβλάκια θα γίνουν ανάρπαστα είτε είστε vegan, είτε όχι, αφού ψήνονται στη σχάρα και έχουν το άρωμα ενός ξεχωριστού μείγματος μπαχαρικών, που θα φτιάξετε εύκολα με τις οδηγίες μας.
Ραγού κουνουπιδιού με ζυμαρικά
Ένα διαφορετικό ραγού, με πρωταγωνιστή το κουνουπίδι, που σερβίρεται με ζυμαρικά και είναι ό,τι πρέπει για ένα θρεπτικό καθημερινό γεύμα.
Λαχανόρυζο με φασόλια
Το λαχανόρυζο είναι ένα πολύ αγαπημένο χειμωνιάτικο πιάτο. Εδώ το εμπλουτίζουμε με βουτυράτα λευκά φασόλια, μπόλικο κόκκινο πιπέρι και έχουμε μια νέα εκδοχή του που θυμίζει Βόρεια Ελλάδα!
Σούπα με πορτοκάλι και καρότο
Αυτή είναι μια σούπερ σούπα πορτοκαλιού! Συνδυάστε έξι απλά συστατικά μαζί για να φτιάξετε ένα ζωντανό μεσημεριανό γεύμα με λίγες θερμίδες
Ρεβίθια με κριθαράκι, λαχανικά και ντομάτα
Τα πασπαρτού αγαπημένα ρεβίθια μαγειρεύονται σε ένα πολύ νόστιμο και διαφορετικό φαγητό, εμπλουτισμένα με λαχανικά εποχής και κριθαράκι. Απολαύστε τα σκέτα ή με λίγη φέτα!
Νηστίσιμο λαχματζούν από κουνουπίδι
Η Εύα Μονοχάρη δίνει μια ξεχωριστή, έθνικ διάσταση στο outsider των λαχανικών, το κουνουπίδι.
Hasselback κολοκύθας
Τώρα που η αγορά έχει γεμίσει με όμορφες κολοκύθες, πάρτε μία ολόκληρη και κόψτε την με αυτόν τον… hasselback τρόπο και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε όσους τη δουν και τη δοκιμάσουν. Το καλύτερο είναι ότι δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολα φτιάχτηκε!
Τηγανητό ρύζι με μανιτάρια και κάρυ
Μια πανεύκολη συνταγή για τηγανητό ρύζι που μπορεί να γίνει και με το ρύζι που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα!
Πρασόρυζο με δαμάσκηνα
Στην αγιορείτικη κουζίνα τα αποξηραμένα δαμάσκηνα αναδεικνύουν εξαιρετικά κάθε λαδερό φαγητό, όπως και σε αυτό πρασόρυζο, που είναι ένα από τα καλύτερα που δοκιμάσαμε ποτέ.
Ρατατούιγ με χειμωνιάτικα λαχανικά
Ένα vegan πιάτο, που θα κερδίσει και τον πιο απαιτητικό.
Ομελέτα φούρνου με κρυμμένα λαχανικά
Αυτή η ομελέτα είναι ένας νόστιμος και έξυπνος τρόπος για να βάλετε στο πιάτο των παιδιών λαχανικά.
Κεμπάπ μανιταριών με κόκκινη σάλτσα στο φούρνο
Ποιος είπε ότι και οι vegans δεν έχουν τα κεμπάπ τους;
Πράσα αλά γκρεκ
Πεντανόστιμο κοκκινιστό φαγάκι, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι.
Σελινόριζα με αρακά ασπρογιαχνί
Ένα χορταστικό και θρεπτικό φαγητό και, αν έχετε παιδιά, θα λατρέψουν τη γλύκα της σελινόριζας. Χρησιμοποιήστε το ασπρογιαγχνί ως βάση για να ετοιμάστε άλλα φαγητά προσθέτοντας κοτόπουλο ή ψάρι. Μαγειρέψτε το και σκέτο με αβγολέμονο, που του ταιριάζει ιδανικά.