souvlaki_manitariwn
clock icon
20'

Σουβλάκια μανιταριών στη σχάρα με σάλτσα chimichurri

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • Για τα μανιτάρια

  • 4 μανιτάρια portobello
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • φρέσκο θυμάρι
  • Για το μείγμα μπαχαρικών

  • 1 ½ κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 2 κουτ. γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένο φασκόμηλο
  • 2-3 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • Για τη σάλτσα

  • 30 γρ. βασιλικό
  • 30 γρ. κόλιανδρο
  • 50 γρ. μαϊντανό
  • 2 φέτες του τοστ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 30 ml ξίδι
  • 200 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 30 ml νερό

Αυτά τα σουβλάκια θα γίνουν ανάρπαστα είτε είστε vegan, είτε όχι, αφού ψήνονται στη σχάρα και έχουν το άρωμα ενός ξεχωριστού μείγματος μπαχαρικών, που θα φτιάξετε εύκολα με τις οδηγίες μας.

Μείγμα μπαχαρικών: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά.

Μανιτάρια: Σε ένα μπολ βάζουμε κομμένα τα μανιτάρια σε μεγάλα σχετικά κομμάτια. Βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μείγμα μπαχαρικών και το θυμάρι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 1 ώρα. Τα περνάμε σε καλαμάκια και στα ενδιάμεσα βάζουμε λεπτά κομμάτια από κρεμμύδι.

Σάλτσα: Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ με αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πάστα. Αλατίζουμε τα σουβλάκια και τα ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρουμε με τη σάλτσα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Μείγμα μπαχαρικών: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά.

Βήμα 2

Μανιτάρια: Σε ένα μπολ βάζουμε κομμένα τα μανιτάρια σε μεγάλα σχετικά κομμάτια. Βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μείγμα μπαχαρικών και το θυμάρι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 1 ώρα. Τα περνάμε σε καλαμάκια και στα ενδιάμεσα βάζουμε λεπτά κομμάτια από κρεμμύδι.

Βήμα 3

Σάλτσα: Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ με αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πάστα. Αλατίζουμε τα σουβλάκια και τα ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρουμε με τη σάλτσα.