Η σαλάτα είναι η εύκολη λύση όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο να μαγειρέψουμε. Ένα γρήγορο κρύο πιάτο μάς λύνει τα χέρια και μπορούμε να φάμε στο πι και φι, χωρίς να χρειαστεί να καταφεύγουμε σε ανθυγιεινές λύσεις και παραγγελίες απ’ έξω.

Ένα κόλπο του TikΤok κάνει τα πράγματα ακόμη πιο εύκολα για τους λάτρεις του μαρουλιού. Στο βιντεάκι ο χρήστης @nutritionbabe μάς δείχνει τον πιο γρήγορο τρόπο για να χωρίσουμε ένα μαρούλι σε φύλλα, έτοιμο για κόψιμο.

Είναι πραγματικά πανεύκολο. Δεν χρειάζεστε καν μαχαίρι! Παίρνουμε ένα ολόκληρο μαρούλι, το κρατάμε από την κάτω μεριά του και το χτυπάμε με δύναμη πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Ασκώντας πίεση στο λαχανικό από κάτω προς τα πάνω, καταφέρνουμε να το χωρίσουμε σε φύλλα με τον πιο γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο!

Το επόμενο βήμα είναι το καλό πλύσιμο, ώστε να είναι έτοιμο για χρήση είτε ολόκληρο, μέσα σε σάντουιτς, είτε ψιλοκομμένο μέσα στις σαλάτες σας.

Δείτε και το βίντεο:

@nutritionbabeHave you seen this??? #FoodReview #HungerGames #hack #kitchenhacks #cookingtips♬ original sound – NutritionBabe


Σας δίνουμε μερικές ιδέες για συνταγές με μαρούλι:
Κοτοσαλάτα με μαρούλι, σταφύλια και παρμεζάνα
Σαλάτα με μαρούλι, αβγά και αβοκάντο
Αρνάκι φρικασέ με μανιτάρια και μαρούλι
Ανατολίτικη σαλάτα με αγγούρι, μαρούλι, ρόκα, ντοματίνια και πιπεριές τουρσί
Wraps μαρουλιού με κιμά

Αν δεν το χρησιμοποιήσετε όλο στις συνταγές σας, μπορείτε να το συντηρήσετε στο ψυγείο μέσα σε αεροστεγές σκεύος και αφού έχετε βεβαιωθεί ότι έχει στραγγίξει καλά.

Δείτε επίσης:
Δημιουργήθηκε το πρώτο υποβρύχιο θερμοκήπιο με φράουλες και μαρούλια

Δεν είναι τριαντάφυλλο, είναι ροζ μαρούλι!

TikTok viral: Φτιάχνουμε σάντουιτς χωρίς… ψωμί!