Στο καθιερωμένο μας κουίζ στο viber αναρωτηθήκαμε πώς θα περάσετε την Τσικνοπέμπτη. Θα προτιμήσετε να απολαύσετε έξοδο σε εκείνο το αγαπημένο μαγαζί με τα καλοψημένα κρέατα ή θα επιλέξετε το σπιτικό BBQ με οικογένεια και φίλους;

Η μάχη έδειξε την ξεκάθαρη προτίμησή σας στο σπιτικό φαγητό αφού το επιλέξατε με ποσοστό 81% αφήνοντας πίσω την έξοδο με ποσοστό 18%. Εμείς, πάλι, συγκεντρώσαμε για εσάς 6 προτάσεις και για τις δύο επιλογές για να γιορτάσετε την Τσικνοπέμπτη με τον τρόπο που εσείς θέλετε!

Δείτε παρακάτω τις επιλογές μας:

Προτάσεις για BBQ στο σπίτι:

Αρνίσια παϊδάκια με σκορδάτη σάλτσα μυρωδικών
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα σκόρδου για όσους αγαπούν τη γεύση του.

Πικάνια στη σχάρα με σος τσιμιτσούρι
Η πικάνια είναι μία από τις δημοφιλέστερες κοπές βοδινού κρέατος στον κόσμο. Η λέξη «picanha» (πικάνια) είναι πορτογαλική και αναφέρεται σε μια τριγωνική (σφηνοειδή) κοπή του βοδινού (ή αγελαδινού) κρέατος στο οπίσθιο σημείο της ράχης όπου βρίσκεται το καπάκι του κιλότου του ζώου. Περισσότερα για την σάλτσα τσιμιτσούρι εδώ.

Μπριζόλες μοσχαρίσιες Τ-bone με μανιτάρια
Τι πιο κλασικό από το να ψήσουμε μοσχαρίσιες μπριζόλες στη σχάρα; Εμείς επιλέγουμε τις κόντρα ή αλλιώς Τ-bone και τις συνοδεύουμε με μανιτάρια.

Προτάσεις για έξοδο:

Γίδι: εδώ όπου το κρέας πρωταγωνιστεί
«Στη Μεταμόρφωση. Εκεί θα πάμε για κρέας». Δεν χρειάστηκε να πω περισσότερα για να πείσω την παρέα για το που θα βγούμε για κρεατοκαταστάσεις. Φυσικά και δεν ήταν ανάγκη να αναφέρω και το όνομα του μαγαζιού. Η φήμη που έχει αποκτήσει το Γίδι, αυτή η μοντέρνα χασαποταβέρνα του Βασίλη Ακρίβου, προηγείται του ονόματός του από τότε που άνοιξε.

Άγιος Μερκούριος: Ο ορισμός της χασαποταβέρνας
Αν ρωτήσει κανείς δέκα Αθηναίους πού τρώνε τα καλύτερα παϊδάκια στα περίχωρα της Αττικής οι μισοί, μπορεί και περισσότεροι, θα πουν στον Άγιο Μερκούριο. Οι παλιοί θυμούνται την συγκεκριμένη εξοχική ταβέρνα από τη δεκαετία του 1980, τότε που βρισκόταν κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Μερκουρίου στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας. Οι νεότεροι την τιμούν στη νέα της τοποθεσία αφού από το 2009 βρίσκεται απέναντι από το Α΄ Φυλάκιο Πυροσβεστικής στη Βαρυμπόμπη.

OX: Η μοντέρνα εκδοχή της ψησταριάς
Πίσω από το Χίλτον, σε μια από τις πιο δυνατές εστιατορικές πιάτσες της πόλης, άνοιξε πριν λίγο καιρό το OX των Γιάννη Μωράκη, Γιώργου Μελισσάρη, Πάνου Πολίτη και Thomas Grubac. Με εμπνευστή του μενού τον βραβευμένο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και επικεφαλής της κουζίνας τον επί τέσσερα χρόνια συνεργάτη του Χάρη Φράγκο (βλ. Brunello) αυτό το καινούργιο κρεατάδικο δίνει έμφαση στις σούβλες και στις σχάρες που αγαπάμε αλλά και σε όλα εκείνα τα συνοδευτικά που τις απογειώνουν παρουσιάζοντάς τα κάπως διαφορετικά από ότι τα έχουμε συνηθίσει.