Στο καθιερωμένο μας κουίζ στο viber αναρωτηθήκαμε ποια τάρτα κερδίζει την προτίμησή σας μεταξύ της αλμυρή κις λορέν και της γλυκιάς πάστα φλώρα. Η μάχη ήταν σκληρή αλλά φαίνεται πως οι περισσότεροι έχετε αδυναμία στις γλυκιές τάρτες αφού επιλέξατε την πάστα φλώρα με ποσοστό 64% αφήνοντας πίσω την κις λορέν με ποσοστό 36%. Εμείς, πάλι, συγκεντρώσαμε για εσάς πεντανόστιμες συνταγές και για τις δύο αγαπημένες επιλογές για να τις απολαμβάνετε ως γλυκιά συνοδεία στον πρωινό σας καφέ, ως χορταστικό αλμυρό σνακ αλλά ή ένα ελαφρύ κυρίως πιάτο για κάθε ώρα της ημέρας.

Δείτε παρακάτω τις συνταγές μας:

Συνταγές για πάστα φλώρα

Πάστα φλώρα
Η τριφτή, βουτυράτη ζύμη σε συνδυασμό με τη φρουτένια γέμιση μαρμελάδας- που αν φτιάξετε με τα χεράκια σας θα αγγίξετε την τελειότητα- δικαιολογούν με το παραπάνω τη σταθερή της θέση ανάμεσα στις κλασικές σπεσιαλιτέ.

Πάστα φλώρα με μαρμελάδα πορτοκάλι
Η πιο διάσημη γλυκιά τάρτα, με τα κλασικά κορδονάκια ζύμης σε χιαστί σχήμα στην επιφάνεια της, συνοδεύει εξαιρετικά καφέ και τσάι. Σε αυτή τη συνταγή τη φτιάχνουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι, αν και μπορείτε να την αντικαταστήσετε με κουμ κουάτ αν έχετε.

Πάστα φλώρα με ταχίνι
Μια απίστευτα λαχταριστή πάστα φλώρα με ταχίνι, ιδανική για την περίοδο της νηστείας.

Συνταγές για κις λορέν

Κις Λορέν
Η κις Λορέν σύμφωνα με την παράδοση, σερβίρεται την πρωτομαγιά στην περιοχή της πόλης πόλης Νανσύ της Λωρραίνης στο πλαίσιο του εορτασμού του ερχομού της άνοιξης.

Κις λορέν με ξερά σύκα και γραβιέρα
Η κις λορέν πάντα φέρνει χαρά στο τραπέζι, αφού είναι μία από τις πιο αγαπημένες τάρτες. Σε αυτή τη χριστουγεννιάτικη εκδοχή θα απολαύσουμε τον λαχταριστό συνδυασμό με τα ξερά σύκα!


Κις λορέν με μπέικον και γραβιέρα
Η γαλλική τάρτα κις λορέν σε σπιτική εκδοχή με έτοιμη ζύμη τάρτας. Γρήγορη και απολαυστική!