Στο καθιερωμένο μας κουίζ στο Viber σάς θέσαμε ένα ερώτημα που πραγματικά διχάζει. Ποιο είναι πιο νόστιμο και χορταστικό; Ένα γλυκό πρωινό για παράδειγμα με φρουτένια μαρμελάδα, με λαχταριστή πραλίνα ή βούτυρο ξηρών καρπών ή μια αλμυρή επιλογή όπως μια σπιτική χωριάτικη πίτα ή ένα σάντουιτς με τυριά και αλλαντικά;

Η μάχη ήταν δύσκολη αλλά φαίνεται πως το αλμυρό πρωινό έχει πολλούς οπαδούς. Γι’ αυτό άλλωστε και επικράτησε με μεγάλη διαφορά, φτάνοντας κοντά στο 70% (συγκεκριμένα 67%) και αφήνοντας πίσω το γλυκό πρωινό με ποσοστό 32%. Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς τόσο αλμυρές όσο και γλυκές συνταγές για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι το αγαπημένο σας πρωινό σε όποια εκδοχή επιθυμείτε.

Δείτε παρακάτω τις επιλογές μας:

Αλμυρές συνταγές

Μπατζίνα
Μια εύκολη, γρήγορη μπατζίνα που γίνεται αρχοντική πίτα με την τέχνη του σπουδαίου Σωτήρη Ευαγγέλου. Δοκιμάστε την κρύα ακόμα και για δεκατιανό και δεν θα ξεχάσετε τη νοστιμιά της.

Σάντουιτς με ρώσικη σαλάτα και αυγό
Φτιάχνουμε νόστιμο και χορταστικό σνακ με αυγά για κάθε ώρα της ημέρας.

Αλμυρό κέικ καρότου με χωριάτικο λουκάνικο, φέτα και μπαχαρικά
αλλιώς. Ετοιμάζουμε αλμυρό κέικ καρότου με χωριάτικο λουκάνικο, φέτα και μπαχαρικά. Ωραία πρόταση και για πρωινό.

Γλυκές συνταγές

Μαρμελάδα φράουλα με τζίντζερ και αρμπαρόριζα
Νόστιμη, λαχταριστή και σούπερ αρωματική αυτή η μαρμελάδα είναι ό,τι πρέπει για το πρωινό σας!

Πανεύκολα pancakes για τεμπέλικα πρωινά
Τα πρωϊνά της Κυριακής είναι από τη φύση τους νωχελικά. Είναι όμως και η ιδανική ευκαιρία για κάλεσμα των φίλων στο σπίτι για brunch αλλά και για τεστάρισμα των δημιουργικών σας γνώσεων στην κουζίνα, χωρίς το άγχος και την πίεση του χρόνου.

Πόριτζ μόκας
Τα πόριτζ (porridge)-ή αλλιώς χυλός με βρώμη και γάλα ή νερό, κρύα και ζεστά, κάνουν το ιδανικό πρωινό, αφού λειτουργούν σαν καμβάδες και συνδυάζονται με τις γεύσεις που αγαπάμε. Αυτό το πόριτζ παίρνει τη γεύση και της πιο αγαπημένης πρωινής συνήθειας. Αυτής του καφέ!