Ο καφές είναι για πολλούς ένα αγαπημένο ρόφημα, συνδεδεμένο με το πρωινό ξύπνημα. Σε λίγες μέρες είναι η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ και με αφορμή αυτή, σας θέσαμε στο καθιερωμένο μας κουίζ στο Viber ένα ερώτημα που αφορά διάφορες ορολογίες που συνδέονται με τον εσπρέσο. Έτσι αυτή τη φορά το δίλημμα είχε 4 σκέλη με επικρατέστερο στις προτιμήσεις σας τον macchiato, (42%) ενώ πολύ κοντά του έφτασε ο Americano (36%). Πολύ πίσω, σε μεγάλη απόσταση ήταν ο ristretto (18%) ενώ τελευταίος με ποσοστό μόλις 3% έμεινε ο cortado.

Εσείς ξέρετε ωστόσο τι είναι ακριβώς αυτοί οι καφέδες; Για να σας λύσουμε όλες τις απορίες, σας τους παρουσιάζουμε ξεχωριστά, ξεκινώντας από τον νικητή!

Espresso macchiato

Ο espresso macchiato  θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μία παραλλαγή του all time classic, cappuccino. Χρειάζεται απλά λιγότερο γάλα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα τόσο για την ετυμολογία της λέξης όσο και για το πώς να ετοιμάσετε μόνοι σας macchiato στο σπίτι.

Americano

Έχει γίνει πολύ της μόδας το τελευταίο διάστημα. Αν τον ακούτε συνεχώς αλλά δεν γνωρίζετε τι είναι και πώς φτιάχνετε, σας έχουμε συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες για τον καφέ Americano.

Ristretto

Άλλη μια ορολογία του καφέ που μπορεί να ακούτε συχνά αλλά να μη γνωρίζετε τι σημαίνει. Ο ristretto είναι κάπως το αντίστροφο του Americano, αφού για την παρασκευή του χρειάζεται λιγότερο νερό, ενώ κρατά περισσότερο τα αρώματά του. Όσο για τον τρόπο παρασκευής του, δείτε πώς να ετοιμάσετε έναν ristretto εύκολα μόνοι σας.

Cortado

Σίγουρα οι περισσότεροι το έχετε ακούσει ή το έχετε δει σε καταλόγους καφετεριών αλλά ελάχιστοι από εσάς γνωρίζουν τι είναι και πώς τον παρασκευάζουμε. Γι’ αυτό παρακάτω θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για να φτιάξετε καφέ cortado.