Τα όσπρια δεν είναι μόνο θρεπτικά. Είναι και πολύ νόστιμα. Είναι μια plant-based πρωτεΐνη, πολύ σημαντική για όσους ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή ή γενικώς αποφεύγουν το κρέας. Έτσι το σημερινό μας Poll στο Viber ήταν αφιερωμένο στα όσπρια. Το δίλημμα τέθηκε ανάμεσα σε δυο αγαπημένα μας: ρεβίθια ή φασόλια γίγαντες. Και όπως φάνηκε από τις απαντήσεις σας, οι απόψεις σας διχάστηκαν αρκετά.

Ωστόσο, στο τέλος επικράτησαν με μικρή διαφορά οι γίγαντες, συγκεντρώνοντας ποσοστό 56% έναντι του 44% που συγκέντρωσαν τα ρεβίθια.

Εδώ βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και τα δυο αυτά όσπρια ταιριάζουν υπέροχα με κρεατικά, όπως φαίνεται και από τις περισσότερες συνταγές που έχουμε στο αρχείο μας.

Εμείς σας δίνουμε συνταγές και για τα δυο καθώς ήρθαν σχεδόν ισοπαλία.

Συνταγές με γίγαντες

Γίγαντες στον φούρνο με καπνιστή πανσέτα, μαραθόσπορο και πορτοκάλι
Ένα αρωματικό πιάτο που συνδυάζει τους γίγαντες με τον μαραθόσπορο και το πορτοκάλι, ενώ η καπνιστή πανσέτα τού δίνει ιδιαίτερη νοστιμιά.

Γίγαντες με τσορίθο
Σε αυτή τη συνταγή οι γίγαντες μπαίνουν στην κατσαρόλα μαζί με φρέσκα λαχανικά και λουκάνικα τσορίθο δίνοντας στο πιάτο μοναδική νοστιμιά.

Γίγαντες γλυκοπικάντικοι με γκρέιπφρουτ

Εδώ συνδυάζεται αρμονικά η καυτερή πιπεριά με την πικράδα του γκρέιπ φρουτ, σε ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα.

Συνταγές με ρεβίθια

Κοτόπουλο με μπαχαρικά και τραγανά ρεβίθια
Το κοτόπουλο συνδυάζεται αρμονικά με τα ρεβίθια, που σε αυτή τη συνταγή τα γνωρίζουμε σε μια πιο τραγανή και πικάντικη εκδοχή.

Σιφνέικη ρεβιθάδα
Ένα χαρακτηριστικό πιάτο του νησιού που βάζει τα ρεβίθια σε πρώτο πλάνο στην πιο απλή πλην όμως πεντανόστιμη εκδοχή τους.

Κόκκινη ρεβιθάδα με μέλι και ξινομυζήθρα
Μία νόστιμη εκδοχή της ρεβιθάδας, με ντομάτα και μέλι. Η ξινομυζήθρα Κρήτης στο σερβίρισμα, απογειώνει τη γεύση του πιάτου.