Μια λαχταριστή κρέμα με βάση το αβγό και καταγωγή από την Ιταλία. Σε αυτή την συνταγή την αρωματίζουμε με βανίλια, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο μπαχαρικό ή ακόμη και ποτό της επιλογής σας. Η βασική συνταγή γίνεται με γλυκό κρασί Marsala.
Υλικά
- 750ml κρέμα γάλακτος 35%
- 5 κρόκοι αβγών
- 150γρ. ζάχαρη
- 1 λοβό βανίλιας
Tips
- Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βανίλια με κάποιο άλλο μπαχαρικό, όπως κανέλα ή κάρδαμο ή ακόμη και να αρωματίσετε την κρέμα με κάποιο αλκοόλ, όπως μαυροδάφνη, Amaretto, Kahlua. Σημειώστε ότι για οποιοδήποτε αλκοόλ ή άλλο υλικό σε υγρή μορφή, όπως καφές espresso, η δόση για τη συγκεκριμένη συνταγή είναι 50γρ.
- Ανάλογα με τι την έχετε αρωματίσει, η ζαμπαγιόν συνοδεύσετε με μπισκοτάκια, καφέ espresso, σαβαγιάρ, κόκκινα φρούτα, καραμελωμένα φρούτα (π.χ. μήλο, αχλάδι) και φυσικά, σοκολάτα.