Tirititim
clock icon
30'

Τιριτιτίμ Σύρου, ή αλλιώς κολοκυθομελέτα

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 6 μεγάλα αυγά
  • 300 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε μικρά τέταρτα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη, χοντροτριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο
  • 40 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Tips

  • Αν δεν έχουμε τυρί Σαν Μιχάλη, αντικαθιστούμε με σκληρό κίτρινο τυρί ή το παραλείπουμε.

Μία ομελέτα με κολοκύθια και το παραδοσιακό συριανό τυρί Σαν Μιχάλη, η οποία ξεχωρίζει τόσο για τη γεύση της όσο και το …όνομά της.

Καθαρίζουμε, κόβουμε και αλατίζουμε τα κολοκυθάκια.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 12'-15', ώστε να ψηθούν, ανακατεύοντας τακτικά.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2'.

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και ρίχνουμε πιπέρι. Προσθέτουμε στα κολοκυθάκια το μισό από το τυρί, τα αυγά και τον άνηθο.

Μαγειρεύουμε την ομελέτα μέχρι να ροδίσουν τα αυγά, ανακατεύοντας δυο-τρεις φορές.

Αποσύρουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε, κόβουμε και αλατίζουμε τα κολοκυθάκια.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 12'-15', ώστε να ψηθούν, ανακατεύοντας τακτικά.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2'.

Βήμα 4

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και ρίχνουμε πιπέρι. Προσθέτουμε στα κολοκυθάκια το μισό από το τυρί, τα αυγά και τον άνηθο.

Βήμα 5

Μαγειρεύουμε την ομελέτα μέχρι να ροδίσουν τα αυγά, ανακατεύοντας δυο-τρεις φορές.

Βήμα 6

Αποσύρουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη