Μία ομελέτα με κολοκύθια και το παραδοσιακό συριανό τυρί Σαν Μιχάλη, η οποία ξεχωρίζει τόσο για τη γεύση της όσο και το …όνομά της.

Υλικά
- 6 μεγάλα αυγά
- 300 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε μικρά τέταρτα
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη, χοντροτριμμένο
- 1 κουτ. σούπας άνηθο
- 40 ml ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Tips
- Αν δεν έχουμε τυρί Σαν Μιχάλη, αντικαθιστούμε με σκληρό κίτρινο τυρί ή το παραλείπουμε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε, κόβουμε και αλατίζουμε τα κολοκυθάκια.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 12'-15', ώστε να ψηθούν, ανακατεύοντας τακτικά.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2'.
Βήμα 4
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και ρίχνουμε πιπέρι. Προσθέτουμε στα κολοκυθάκια το μισό από το τυρί, τα αυγά και τον άνηθο.
Βήμα 5
Μαγειρεύουμε την ομελέτα μέχρι να ροδίσουν τα αυγά, ανακατεύοντας δυο-τρεις φορές.
Βήμα 6
Αποσύρουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη