Spentzofai me avga_anoigma

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, σε χοντρές φέτες
  • 4 πράσινες πιπεριές κέρατο, σε χοντρές φέτες
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης, σε χοντρές φέτες
  • 3 ντομάτες, τριμμένες στον ρεντέ
  • 3 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο + 2-3 κουτ. σούπας για τα αυγά
  • μπούκοβο, κατά βούληση
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Tips

  • Αν μας αρέσουν, προσθέτουμε στο τηγάνι και 1-2 καυτερές πιπεριές.

Μια παραλλαγή του παραδοσιακού πηλιορείτικου πιάτου. Το πικάντικο λουκάνικο με τις πιπεριές και τη ντομάτα συνδυάζεται άψογα με αυγά, κάνοντάς το ιδανικό για χορταστικό μεσημεριανό ή βραδινό.

Σε ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το λουκάνικο και τις πιπεριές σε δυνατή φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε τις ντομάτες, ρίχνουμε τη ρίγανη και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε για 15' και μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε, κρατώντας μέσα στο τηγάνι λίγη από τη σάλτσα.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα αυγά σε μάτια.

Σερβίρουμε το σπετζοφάι με τα αυγά με ψωμί, μπούκοβο και ρίγανη.

 

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το λουκάνικο και τις πιπεριές σε δυνατή φωτιά.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε τις ντομάτες, ρίχνουμε τη ρίγανη και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Βήμα 3

Μαγειρεύουμε για 15' και μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε, κρατώντας μέσα στο τηγάνι λίγη από τη σάλτσα.

Βήμα 4

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα αυγά σε μάτια.

Βήμα 5

Σερβίρουμε το σπετζοφάι με τα αυγά με ψωμί, μπούκοβο και ρίγανη.

 

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη