Μια παραλλαγή του παραδοσιακού πηλιορείτικου πιάτου. Το πικάντικο λουκάνικο με τις πιπεριές και τη ντομάτα συνδυάζεται άψογα με αυγά, κάνοντάς το ιδανικό για χορταστικό μεσημεριανό ή βραδινό.

Υλικά
- 4 μεγάλα αυγά
- 400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, σε χοντρές φέτες
- 4 πράσινες πιπεριές κέρατο, σε χοντρές φέτες
- 4 πιπεριές Φλωρίνης, σε χοντρές φέτες
- 3 ντομάτες, τριμμένες στον ρεντέ
- 3 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
- ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
- 50 ml ε.π. ελαιόλαδο + 2-3 κουτ. σούπας για τα αυγά
- μπούκοβο, κατά βούληση
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Tips
- Αν μας αρέσουν, προσθέτουμε στο τηγάνι και 1-2 καυτερές πιπεριές.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το λουκάνικο και τις πιπεριές σε δυνατή φωτιά.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνουμε τις ντομάτες, ρίχνουμε τη ρίγανη και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Βήμα 3
Μαγειρεύουμε για 15' και μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε, κρατώντας μέσα στο τηγάνι λίγη από τη σάλτσα.
Βήμα 4
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα αυγά σε μάτια.
Βήμα 5
Σερβίρουμε το σπετζοφάι με τα αυγά με ψωμί, μπούκοβο και ρίγανη.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη