Φτιάχνουμε μία από τις πιο διάσημες και πληθωρικές ιταλικές μακαρονάδες με τι άλλο; Σπαγγέτι Melissa φυσικά!
Βάζετε το σπαγγέτι να βράσει al dente σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.
Παράλληλα, βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι και σοτάρετε την παντσέτα ή το μπέικον. Όταν αρχίσει να γίνεται τραγανό το αφαιρείτε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το ελαιολαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε για 2 λεπτά και σβήνετε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα ρίχνετε το χυμό και την ξυσμένη ντομάτα, το καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι και λίγο από το νερό των ζυμαρικών που βράζουν. Αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει. Ρίχνετε το μπέικον στο τηγάνι και αφήνετε να πάρει μια δυο βράσεις με τη σάλτσα.
Σουρώνετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε κι αυτό στην σάλτσα. Ανακατεύετε καλά και μοιράζετε τη μακαρονάδα σε πιάτα. Σερβίρετε προσθέτοντας σε κάθε πιάτο φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε το σπαγγέτι να βράσει al dente σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.
Βήμα 2
Παράλληλα, βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι και σοτάρετε την παντσέτα ή το μπέικον. Όταν αρχίσει να γίνεται τραγανό το αφαιρείτε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το ελαιολαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε για 2 λεπτά και σβήνετε με το κρασί.
Βήμα 3
Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα ρίχνετε το χυμό και την ξυσμένη ντομάτα, το καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι και λίγο από το νερό των ζυμαρικών που βράζουν. Αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει. Ρίχνετε το μπέικον στο τηγάνι και αφήνετε να πάρει μια δυο βράσεις με τη σάλτσα.
Βήμα 4
Σουρώνετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε κι αυτό στην σάλτσα. Ανακατεύετε καλά και μοιράζετε τη μακαρονάδα σε πιάτα. Σερβίρετε προσθέτοντας σε κάθε πιάτο φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.